Anna Kanakis (1962 - 2023)   † 61 let


Ve třetím největším sicilském městě Messině, se 1. února 1962 narodila budoucí italská herečka a spisovatelka Anna Maria Kanakis. Již podle jména je patrné, že otec Anny byl rodákem z Kréty. Tento řecký inženýr se oženil s italskou právničkou a tak má Anna původ italsko-řecký. Její jméno proto můžeme vidět také jako Άννα Κανάκη. Na dětství vzpomíná Anna s láskou, byla prý holčička s kudrnatými vlásky a neustále „zabořená" v knihách, kde svou myslí poznala mnoho zemí. Dnes je pro ní cestování velkou vášní.

Anna debutoval ve filmu s malými rolemi, převážně v komediích. Lehce se „mihla" v komedii CUKR, MED A FEFERONKA (1980) pod režisérskou taktovkou Sergia Martina, s výborným obsazením (Pozzetto, Franco, Banfi, Fenech a další). Ve stejném roce hrála ještě malou roli v komedii BELLO DI MAMMA.

Roku 1982 se stal jejím novým domovem Řím, když se vdala za brazilského hudebníka Claudia Simonettiho (*19.2.1952). Claudio je rodák ze Sao Paula a studoval kompozici a hru na klavír na konzervatoři Santa Cecilia v Římě. Napsal či přispěl k mnoha soundtrackům italských a amerických filmů. Po třech letech, v roce 1984, se však rozvedli.

Roku 1983 hrála Anna ve dvou sci-fi snímcích. Jako Alma v Castellariho I NUOVI BARBARI a jako důstojnice Ania v Martinovo 2019 - DOPO LA CADUTA DI NEW YORK. Anna stále neuvažovala o tom být herečka, až do osudového setkání s režisérem Giuseppem Tornatorem (*27.5.1956), pozdějším držitelem Oscara (NUOVO CINEMA PARADISO – 1989). Na jedné večeři Anně řekl: „Ve vašich očích je živost a máte proměnlivost výrazu, to mívají skvělí herci, tak proč nezkusíte herectví?". Podporována jeho radou, prošla zkouškami focení a Luigi Magni se stal prvním režirém pod kterým hrála svou první větší dramatickou roli. Bylo to roku 1989 ve filmu ´O RE, kde hrála společně s Giancarlem Gianninim a Ornellou Muti. Sama k tomu říká: "V té chvíli jsem byla napadena cizí horečkou, která proudí v žilách herců, zde jsem začala tuto cestu a od té doby jsem nikdy nepřestala".


1.2.1962
Messina, Sicily, Itálie
19.11.2023
Řím, Lazio, Itálie
Anna Kanakis csfd

Třetí pravdaTajemství hrobkyInaffidabili, GliLa tenda neraDynastie RicordiůComaKněžna AlexandraVrah na zakázkuRiflessi in un cielo scuroLakomec'O re2019: Noví barbařiOhnivý bleskOko, uhrančivý pohled, petržel a fenyklZvláštní znamení: NejkrásnějšíAttila flagello di DioBello di mammaCukr, med a feferonkaVento di ponenteFine secoloIl maresciallo RoccaOceano


Aktualizace osobnostního profilu Anna Kanakis: 25.4. 2024 06:29