Kelly Wai-lam Chan 51 let


Vivian “Kelly“ Chen, rodným jménem Wai Mun Vivian Chen, je 173 cm vysoká hong kongská zpěvačka a herečka. Vychodila základní školu v Hong Kongu, v Japonsku vystudovala Kobe Canadian Academy, v New Yorku absolvovala Parsons School Of Design, obor grafický design. Kromě kantonštiny, Kelly ovládá japonštinu, angličtinu, mandarínštinu, korejštinu. Debutovala ve světě filmu ve 22 letech, v roce 1995 muzikálem WHATEVER WILL BE, WILL BE, kde měl hlavní roli Aaron Kwok. O rok později účinkuje v romantickém filmu LOST AND FOUND, kde si s ní zahrál Takeshi Kaneshiro. O dva roky později si ním zahraje znovu v komedii Anna Magdalena, kde účinkuje i Aaron Kwok. V roce 1999 má Kelly cameo v METADE FUMACA, snímek je směsí několika žánrů, získal 7 nominací, je vysoce oceňován. Hlavní roli zde měl Eric Tsang, Nicholas Tse.

S Andy Lauem si zahraje Kelly znovu o rok později v komedii LOVE UNDER THE SUN. V roce 2003 si zopakuje roli psycholožky Lee ve filmu INFERNAL AFFAIRS III. V roce 2004 získá Kelly roli policejní velitelky v akčním krimi BREAKING NEWS, které režíroval renomovaný tvůrce Johnnie To. V tomto snímku si zahráli Simon Yam, Richie Yen, Nick Cheung a Maggie Siu. Po roce 2004 přestává mít Kelly šťastnou ruku při výběru snímků. Protože účinkuje ve filmech průměrné nebo značně diskutabilní kvality. Zmiňme třeba epické wuxia EMPRESS AND WARRIORS z roku 2008. I přes přítomnost hvězd jako Donnie Yen, Leon Lai, Guo Xiao Dong, výbornou akční choreografii, kterou měl na starosti živoucí legenda tohoto oboru Tony Ching Siu Tung (Hrdina, Klan Létajích Dýk, Prokletí Zlatého Květu a mnohé další) trpěl snímek značnou nekonzistentností a slabým scénářem. Tony Ching Siu Tung byl také režisérem tohoto snímku, bohužel tentokrát talent na tomto postu nedosahuje jeho schopností choreografa, ačkoliv měl během kariéry možnost několikrát pracovat se špičkovými režiséry jako Yimou Zhang, Tsui Hark, Johnnnie To, Corey Yuen.

Kelly pracovala také jako dabérka několika animovaných filmů a jedné animované série. Zahrála si ve dvou japonských a dvou hong kongských tv sériích. Kelly je ovšem hlavně velmi schopná zpěvačka a plodná autorka. Vydala celkem na 55 hudebních nosičů v několika jazycích. Z toho 30 nosičů jsou řadová studiová alba. Kelly vytvořila několik titulních a závěrečných písní pro tv série. Proslavila jí zejména skladba Hope z roku 2005. Ta posloužila jako opening pro dnes již legendární a celosvětově známou korejskou sérii DAE JANG GEUM, kde hlavní roli ztvárnila Ae Young Lee (JSA, Sympathy For Lady Vengeance). Ta v této historické sérii ze 16. století hrála lékařku královského dvora. Popularita Kelly jako zpěvačky díky songu Hope, stoupala raketovým tempem nahoru, prodeje desek šly do miliónů. Neboť série DAE JANG GEUM se vysílala v Číně, Taiwanu, Hong Kongu, Íranu, Malajsii, Bruneji, Singapuru, Indonésii, Filipínách, Thajsku, Vietnamu, Austrálii, USA, Kanadě, Rumunsku, Izraeli, Turecku Japonsku, Dubaji, Rusku, Egyptě, Jordánu, Nigérii. A musíme si uvědomit, že takovou “neplánovanou“ celosvětovou propagací se nemůže pochlubit žádná hvězda kantopopu, snad kromě Faye Wong. Nejnovější album s názvem Kellylicious vydala v roce 2008.

Kelly se rovněž zabývá mnoha filantropickými aktvitami, pracuje pro Červený Kříž, Greenpeace, UNICEF, ICAC (nezávislá komise proti korupci), je také členkou několika organizací zaměřených na podporu vzdělávanání dětí a mladých lidí. Na pomoc obětem zemětřesení v Sečuánu, které se událo v roce 2008 přispěla částkou 600.000 USD. Kelly se rovněž pravidelně objevuje v asijských reklamách na vše možné (kosmetika, oblečení, mobilní telefony atd.), její tvář je často na titulních stránkách magazínů. V roce 2008 zpívala na zahájení letní olympiády v Beijingu. Kelly patří k nejpopulárnějším idolům Jihovýchodní Asie. 4. října 2008 se stal jejím manželem Alex Lau, s ním má syna jménem Chace Lau, narodil se letos 10. června 2009 jako jejich první dítě. Herecká kariéra Kelly Chen po průměrném začátku pomalu rostla a správný kurz nabrala od roku 1998. Období největší popularity pro ni bylo v letech 2000 – 2004, kdy ztvárnila řadu rozdílných rolí velmi působivě a patřila k nejuznávanějším herečkám Hong Kongu. Bohužel v posledních letech nastal postupný propad její slibně rozjeté herecké kariéry. Snad se ještě v blízké budoucnosti dočkáme jejího navrátu na filmové plátno a bude mít štěstí při výběru kvalitních snímků, kde se může plně osvědčit její krása a nesporný herecký talent.


13.9.1972
Hongkong
Kelly Wai-lam Chan csfd

Prison FlowersThe Monkey King: The Legend BeginsAn Inspector CallsHorseplaySi jou ťi č' ta nao tchien kungTales from the Dark 1Qi shi er jia fang keCísařovna a bojovníciChun tian hua hua tong xue huiJiu mei huZvláštní zpravodajstvíVolavka IIIVolavkaReisei to džónecu no aidaAnd I Hate You SoXun yi caoZabijáci z TokiaBan zhi yanAnna ma de lian naHuan yin te gongXiao QianMa ma fan fanTian ya hai jiaoXian le piao piaoPeurenjeuOni no sumikaBattle Arena ToshindenLove Under the Sun


Aktualizace osobnostního profilu Kelly Wai-lam Chan: 5.11. 2023 04:04