Jakob Oftebro 38 let


Vycházející hvězda norského a brzy snad i světového filmu Jakob Oftebro, se narodil 12. ledna 1986 v hlavním městě Norska, Oslu. V útlém dětství se rozhodl, že se stane hercem, což obsáhl větou, kterou dal k dobru v rozhovoru – „ V době, kdy mi bylo deset let, jsem chtěl být herec, takže samozřejmě jsem byl jiný, byl jsem velmi soustředěný."

Už v roce 2004, ve svých osmnácti letech, se objevil ve své první roli v nepříliš povedené televizní komedii jménem Panenství na obtíž. Ale to byl jen začátek. Jakob chytil svoji šanci za pačesy a postupně se propracovává na výsluní, přes roli v jednom z nejdražších filmů norské kinematografie - filmu Max Manus z roku 2008, přes roli v na Oscara nominovaném a vizuálně strhujícím koprodukčním filmu Kon-Tiki z roku 2012, který mapuje plavbu norského národního hrdiny, vědce Thora Heyerdahla. Oftebro zde ztvárnil roli jednoho člena expedice, radistu jménem Torstein Raaby.

Jakob Oftebro má výhodu díky své znalosti jazyků, mluví plynně anglicky, německy, dánsky, norsky a španělsky. Díky této vybavenosti se prosadil nejen v rodné zemi a už pár let točí střídavě v Norsku a Dánsku. V roce 2014 by měl do kin přijít film, ve kterém Jakob ztvárnil jednu ze dvou hlavních úloh. Nejdražší projekt dánské kinematografie čítající osmidílný seriál a celovečerní film, o celkovém rozpočtu přesahujícím 600 milionů korun, se natáčel z velké části i v České republice. Nákladný epos jménem 1864 popisuje krvavou dánsko-pruskou válku.

Jakob Oftebro je momentálně na vítězné vlně. Má rozpracováno několik zajímavých projektů a díky jeho herecké práci byl mimo jiné oceněn jako evropská „Shooting Star" na filmovém festivalu Berlinale v únoru 2014. Uvidíme, zda je předpoklad Berlinale správný a z Oftebra se vyklube další mezinárodní herecká hvězda pocházející ze Skandinávie. Potenciál na to má, nechme se překvapit.


12.1.1986
Oslo, Norsko
Jakob Oftebro csfd

Stockholm BloodbathČerný krabMargrete - královna severuDen største forbrytelsenDen, kdy jsme umřeliDcera čarodějky: Hadí darMužNeuvěřitelný příběh o obrovské hrušceSněhulákTom of FinlandVerdwijnenPoslední králSatisfakce 1720Vzkaz v láhviDcera čarodějkySluník a Ludvík a velký sýrový závodTak i na zemiZlaté pobřeží1864 - Brødre i krigBoj sněžného pluhu s mafiíKdyž zvířata sníNa hraněSluník a Ludvík a sněhový strojTarokUtajené dítěViktorieCesta za Vánoční hvězdouKon-TikiDetektiv Varg Veum: Černá ovceMax ManusPanenství na obtížDansegarderobenTváří v tvářHamiltonKids in CrimeMade in OsloDopis pro králeSeveřané


Aktualizace osobnostního profilu Jakob Oftebro: 2.11. 2023 14:17