Ross Alexander (1907 - 1937)   † 29 let


Alexander Ross Smith se narodil v Brooklynu 27. 7. 1907. Byl synem obchodníka s koženým zbožím. Rodina žila  v Rochesteru, New York, kde vyrůstal a na vysoké škole se věnoval nejen herectví, ale i atletice, fotbalu i plavání. Jeho největší zálibou však bylo amatérské vystupování  v malých divadelních představení ve městě. Už jako teenager, když hrál v divadelní hře "Enter madam" sklidil ovace na scéně za svůj skutečně mimořádný komediální výkon. To bylo také podnětem, aby začal budovat svou kariéru herce. Vrátil se do New Yorku, a po ukončení školy se začal ucházet o místo herce. Poprvé se uvedl na Broadwayi v komedii  "Žebřík" v roce 1926 a 1929 "Buďme Gayi" . Tato hra Rosse proslavila a producent John Golden jej začal prosazovat.

Warners s ním podepsal smlouvu, a těšil se ze svého objevu, ovšem po čase se ukázalo, že Ross trpí velkou trémou i depresemi. Přesto na filmech a muzikálech nebyl tento handicap znát. Alexanderův vzhled a bezstarostné, trochu cynické vystupování z něj udělalo okamžitě oblíbeného a žádaného herce.  Ukázal i svůj dramatický talent, když získal roli  Demetria ve zfilmovaném  Shakespearově díle Sen noci svatojánské v roce 1935, a v ten samý rok po boku Errola Flynna hrál přítele a navigátora kapitána Petera Blooda  Jeremyho Pitta v bukanýrském, dobrodružném filmu Kapitán Blood.

Alexander byl labilní především proto, že se nedokázal vyrovnat se svou sexuální orientací, kterou se snažil pochopitelně úporně skrývat. Oženil se proto se začínající herečkou Aletou Freel. Byl to sňatek z rozumu, ale manželství skončilo katastrofálně. osmadvacetiletá Alete se necelý rok od svatby zastřelila puškou v jejich domově na Hollywood Hills. Ross byl tak hluboce otřesen, že nebyl na čas schopen s nikým komunikovat, ale i poté, co se vrátil k práci, protože měl natáčet další filmy se snažil skutečnost, že je gay skrýt. Za několik měsíců se oženil s krásnou herečkou Anne Nagel, se kterou se setkal během natáčení  ve  filmu China Clipper a spolu hráli ve filmu Here Comes Carter. Ale ani sňatek s Anne nepomohl potlačit jeho stoupající deprese a Warners už došla trpělivost poté, co jim dalo velkou práci zakrýt jeho gay- skandál.

2. ledna 1937, necelých pět měsíců po jeho sňatku s Annou Nagel a krátce po prvním výročí smrti jeho první manželky, se Ross  Alexander zastřelil pistolí ve stodole za svým  rančem v Encino. Jeho poslední film, Připraven, ochoten a schopen  (Ready, Willing and Able) – 1937 s Ruby Keeler, byl promítán až po jeho smrti. Ross Alexander natočil za svůj krátký život 17 filmových titulů.


27.7.1907
Brooklyn, New York City, New York, USA
2.1.1937
Los Angeles, California, USA
Ross Alexander csfd

Ready, Willing and AbleBoulder DamBrides Are Like ThatChina ClipperHere Comes CarterHot MoneyI Married a DoctorA Midsummer Night's DreamCaptain BloodGoing HighbrowMaybe It's LoveShipmates ForeverWe're in the MoneyFlirtation WalkGentlemen Are BornSocial RegisterThe Wiser SexDeath ScenesA Dream Comes True


Aktualizace osobnostního profilu Ross Alexander: 19.4. 2024 16:07