Paul McGuigan 60 let


Paul McGuigan je jeden z nejjedinečnějších režisérů současnosti známý jak v Británii, tak v Hollywoodu. Uvedl se zejména zručností zpracování krimi žánru a thrilleru a odvážnou ostrostí režie, což se stalo jeho poznávacím znamením. I díky tomu bývá často srovnáván s Martinem Scorsesem.

V roce 2003 natočil svůj druhý film HRA O SMRTI. Historické drama bylo již mnohem lépe přijato veřejností a kritiky. McGuigan měl také k dispozici mnohem větší rozpočet a lepší herecký arzenál v čele s Paulem Bettanym nebo Willemem Dafoem. U historického žánru ale nezůstal a o rok později vzniká romantický film MILUJ MĚ, PROSÍM, díky kterému se McGuigan konečně dostává více do povědomí diváků (částečně zřejmě i proto, že je to jeho první hollywoodský film). Do hlavních rolí obsazuje Joshe Harnetta a Diane Kruger a kromě nich vsadil i na zajímavý příběh.

O dva roky později se vrhá na natáčení kriminálního seriálu POVOLÁNÍ: ZLODĚJ, který ale příliš ohlasů nepobral. Chuť si proto musí spravit na svém dalším filmu NABÍT A ZABÍT. Kriminální thriller s gangsterskou zápletkou bývá mnohými označován za jeho nejlepší film. McGuigan oprášil spolupráci s Harnettem a přizval i Bruce Willise nebo Morgana Freemana.

Mezi jeho nejnovější projekty patří sci-fi thriller PUSH (2008) o lidech s nadpřirozenými schopnostmi. Ten by se měl letos objevit i v našich kinech.


19.9.1963
Bellshill, Scotland, Velká Británie
Paul McGuigan csfd

Filmové hvězdy neumírají v LiverpooluViktor FrankensteinPushNabít a zabítMiluj mě, prosímHra o smrtiNejlepší gangsterAcid HouseWill TrentPřed vraždouDraculaEmergenceStalo se v MontaněKevin (Probably) Saves the WorldMarvel's Luke CagePrezident v pořadíThe FamilySkandálDevious MaidsLucky 7SherlockSmashMonroePovolání: ZlodějOasis in Their Own WordsAutopsy: The Last Hours OfSherlock Uncovered


Aktualizace osobnostního profilu Paul McGuigan: 18.11. 2023 02:53