Šion Sono 62 let


Šion Sono je japonský režisér, spisovatel a básník. Svou kariéru začínal jako básník a poté podnikl první kroky ve filmové režii. Jako student natočil v Super 8 řadu krátkých filmů a své první hrané filmy dokázal natočit na konci 80. a začátkem 90. let, v nichž také hrál. Film, který mu pomohl oslovit širší mezinárodní publikum a etabloval se jako kultovní režisér, je Ai no mukidashi (2008). Ai no mukidashi je prvním dílem Sonovy trilogie nenávisti, po níž následuje Tsumetai nettaigyo (2010) a je zakončen filmem Koi no tsumi (2011).

Šion Sono byl přijat na Berkeley University, kde pobýval 15 měsíců. Nikdy se tam však neučil, protože trávil čas sledováním filmů. Miluje hudební skladatele – Mahlera, Beethovena a Mozarta. Má rád filmy Johna Cassavetese a Rainera Wernera Fassbindera. Sonova manželka, herečka Megumi Kagurazaka, porodila své první dítě dne 2. 2. 2020. Šion Sono utrpěl dne 8. 2. 2020 v Tokiu infarkt.


18.12.1961
Tojokawa, prefektura Aiči, Honšú, Japonsko
Šion Sono csfd

Prisoners of the GhostlandEscher dori no akai posutoLes láskyKusojaró to ucukušiki sekaiTokyo Vampire HotelŠindžuku swan IIAntipornoMadlyEiga Minna! Esupa Dayo!Hiso hiso bošiMinna! Esupa Dayo! Bangaihen - Esupa, Miyako e IkuRabu&PísuRiaru OnigokkoŠindžuku swan: Kabukičó skauto sabaibaruTokijský klanHrátky s peklemKenkichiKibó no kuniHimizuVinou láskyStudená rybaMake the Last WishČanto cutaeruPod vlivem láskyPříčeskyKikjú kurabu, sono goHazardJume no naka eStrange Circus: Kimjó na circusVečeře u NorikoNô-pantsu gâruzu: Movie box-ing2Chichi no hiVirtual Love (Extended)Puromu naitoKroužek sebevrahůSeigi no tatsujin: Nyotai tsubo saguriDankon: The ManKeiko desu kedoBad FilmHeyaDžitenša toikiKessen! Joshiryou tai DanshiryouOtoko no hanamichiLes lásky: Až na kostMinna! Esupá da jo!Kaette kita džikó keisacuDžikó keisacuVenice 70: Future ReloadedUcušimiOre wa Sono Sion da!Otona ni nattara0cm4KazeAiLove SongKurui musaši


Aktualizace osobnostního profilu Šion Sono: 3.4. 2024 04:01