Charles Kimbrough 87 let


Charles Kimbrough se narodil v Minnesotě, už od malička vystupoval v malých divadelních vystoupeních a láska k divadlu ho neopouštěla ani když rostl. V roce 1958 graduoval na Univerzitě Bloomington, kde studoval obor divadlo a drama. V 60. a 70.letech se divadlu věnoval naplno, společně se svojí první manželkou Mary Jane byli součástí repertoáru divadla v Milwaukee, kde vystupovali v takových hrách jako Cat Among the Pigeons a The White House Murder Case.

V roce 1988 byl Charles Kimbrough obsazen do role veterána jménem Jim Dial do tehdy velmi úspěšného seriálu stanice CBS Murphy Brown. Seriál odvysílal 247 epizod a získal 17 cen Emmy a 3 Golden Globes. Charles byl za roli v seriálu na cenu Emmy nominován v roce 1990.

Ve filmech se Charles Kimbrough moc často neobjevoval, asi jeho nejznámější role je v animovaném filmu od Disney, kde daboval postavu Viktora v pohádce "he Hunchback of Notre Dame"  Od roku 2003 se plně věnuje své největší lásce - divadlu. Je součástí Roundabout Theater Company.

Charles se oženil se svou kolegyní z divadla Bet Howland.


23.5.1936
St. Paul, Minnesota, USA
Charles Kimbrough csfd

Marci XZvoník u Matky Boží IIPřestávka: Škola mimo provozSvatby podle MaryZemě dinosaurů 7: Kámen chladného ohněBuzz Lightyear of Star Command: The Adventure BeginsZvoník u Matky BožíCast the First StoneBýt dobrou matkouPřepnout na životVíkendová válkaRecovery Room, TheA Doctor's StoryFor Ladies OnlyJsem na řaděSvedení Joea TynanaZačít znovuSentinelNa černé listiněMurphy BrownAlly McBealováThe Zeta ProjectBatman budoucnostiGriffinoviPřestávkaLoď láskyThe Angry BeaversNeuvěřitelná dobrodružství Rudly a KoumákaMighty MaxDinosaurové


Aktualizace osobnostního profilu Charles Kimbrough: 6.12. 2023 01:42