Clint Walker (1927 - 2018)


Do pozice oblíbeného filmového - westernového hrdiny se vypracoval z ničeho, a jen málokdo, tím spíše filmoví herci mohou říct, že poznali ve svém životě tak tvrdou a zocelující práci, jako dva metry vysoký, vypracovaný  Clint Walker. Narodil ve státě Illions v Hartfordu dne 30. 5. 1927. Eugenova rodina (tak se jmenoval vlastním jménem) neoplývala právě bohatstvím. Poté, co musel z finančních důvodů opustit studia na vysoké škole, vstoupil k obchodnímu loďstvu. Po válce zásoboval na běžkách různá odloučená místa v kanadských lesích, pracoval jako dělník, kácel stromy, pracoval na pile, vyzkoušel si práci těžaře na ropných polích, jezdil na Mississippi jako převozník.

Televize a seriály na sebe nenechaly dlouho čekat a v roce 1960 hraje v Maverickovi, a ve westernu Hadley´s Hunters.  Dobrodružné drama Gold of the Seven Sains  a hlavní role Jima Rainbolta. Mužný Walker se stal  na sedm let hrdinou TV seriálu (1955-1962) CHEYENNE – v roli Cheyenne Bodieho – které bylo takovým nezávislým pokračováním jeho předešlé filmové role z filmu Travellers. Série se stala obrovským hitem a společnost Warner Home Brothers odstartovala  další westernové seriály.

Co se týká Clintova soukromého života, byl třikrát ženatý. S Vernou Garver od září 1948, narodil se jim syn. Manželství bylo rozvedeno v roce 1968. Druhou manželkou byla Giselle Hennessy od května 1974 do roku 1994, když zemřela na rakovinu. Třetí manželství se Susan Cavallari uzavřel  roku 1997 a trvá dodnes.

Že umí hrát, a není jen pohledný svalovec dokázal  Walker ve snímku známém u nás asi nejvíc – v roli Samsona Poseye v Tucet špinavců – The Dirty Dozen s výborným Lee Marvinem v hlavní roli  z roku 1967, nebo ve filmech Night of the Grizzly, nebo WWW2 – film Franka Sinatry, nebo The White Bufalo. Nehledě na spousty TV filmů a seriálů -  Yuma, Hartcastle and MacCormick, Love Boat a mnoho dalších. Posledním z jeho snímků je seriál Kung Fu z roku 1995.


30.5.1927
Hartford, Illinois, USA
21.5.2018
Grass Valley, California, USA
Clint Walker csfd

Malí válečníciThe Gambler Returns: The Luck of the DrawAll American CowboyThe Serpent WarriorsHystericalMysterious Island of Beautiful WomenBílý bizonDeadly HarvestSnowbeastBakerův jestřábKilldozerVlčí vytíHardcasePancho VillaThe Bounty ManYumaRio LoboThe PhynxOstře sledovaná bankaSam WhiskeyVíc mrtvý než živýTucet špinavcůMayaThe Night of the GrizzlyPouze statečníSend Me No FlowersGold, Glory and CusterGold of the Seven SaintsRequiem to MassacreYellowstone KellyFort DobbsThe TravellersDesatero přikázáníJungle GentsVražedné pobřežíCentennialKodiakCheyenneArmed and Deadly: The Making of 'The Dirty Dozen'Hollywood Remembers Lee Marvin100 let hollywoodského westernuRock Hudson's Home MoviesOperation Dirty DozenThe James Dean StoryABC's 50th Anniversary CelebrationThe Interviews: An Oral History of TelevisionABC's Silver Anniversary Celebration


Aktualizace osobnostního profilu Clint Walker: 24.2. 2024 17:39