Lara Fabian 54 let


Pochází z belgického města Etterbeek, kde se narodila 9.1.1970 belgickému otci a italské matce. Původní příjmení Crokaert bylo kvůli obavě ze špatné výslovnosti nahrazeno uměleckým jménem Fabian.  Křestní jméno "Lara" dostala podle hlavní postavy z filmu "Doktor Živago."  Do pěti let žila Lara na Sicílii. Už ve velmi nízkém věku začala chodit na hodiny klavíru a v osmi letech začala navštěvovat Královskou konzervatoř v Bruselu. Původně však chtěla jít studovat práva. Během desetiletého studia na konzervatoři se věnovala vlastní tvorbě.

V roce 1991 vydala své první album "Lara Fabian" s velmi úspěšnými singly "Le jour où tu partiras", "Les Murs" a "Qui pense à l'amour."  Toto album se stalo zlaté a později platinové. Byla nominována na Felixe (obdoba Grammy) a s koncertním turné k této desce cestovala 2 roky. V roce 1994 vydala druhé album "Carpe Diem", které obsahuje hity jako "Tu t'en vas", "Si tu m'aimes", "Leila" nebo "Je suis malade", které bylo opět velmi úspěšné. Během týdne se stalo zlatým a do roka pak třikrát platinové. Lara za něj získala dva Felixy, a to za nejlepší zpěvačku a koncert roku.

V roce 1996 vydává album "Pure" obsahující hity "Je t'aime", "La différence", "Humana" atd. S koncertním turné k desce "Pure" Lara dvakrát vyprodala kultovní pařížskou L'Olympia a o měsíc později dostává na předávání francouzských hudebních cen hned tři ocenění (za nejlepší zpěvačku, nejlepší album a zároveň za nejrychleji se prodávající album). V roce 1998 dostává cenu Music Awards v Monaku za nejlépe prodávajícího se umělce. Zpívá a hlavně píše své texty ve čtyřech světových jazycích, a to ve francouzštině, angličtině, italštině a španělštině. V roce 2000 vyšel Lařin anglicky zpívaný debut pod názvem "Lara Fabian" a dobil celý svět. Největší hit této desky byla píseň "I will Love again" za kterou Lara byla oceněna na Music Award v Monte-Carlu.

V roce 2000 nazpívala s Joshem Grobanem duet "For always" pro Spielberguv film I.A Umělá inteligence. Pro film Final Fantasy: The Spirits Within nazpívala skladbu "The Dream Within".


9.1.1970
Etterbeek, Belgie
Lara Fabian csfd

Io cantoChabadaSymphonic ShowLes Enfants de la téléLara Fabian : Entre vous et moiLara Fabian : Mademoiselle Zhivago (concert au Kremlin)Sylvie Vartan, au rythme du coeurLara Fabian : En toute intimitéLara Fabian: Live 2002J'Te L'dis Quand MêmeDiCaire ShowStars sous hypnoseLa Parenthèse inattendueLe Grand 8Ce soir avec ArthurComment ça va bien !La Traversée du miroirN'oubliez pas les paroles !Les Années bonheurLa Fête de la chanson françaiseSamedi soir avec...Tout le monde en parleLa Grande École des fansSucré saléL'invitéQui veut gagner des millions ?Tapis rougeVivement dimanche prochainStars'N CoMundo VIPThé ou caféQuestions pour un championLes EnfoirésÉlection de Miss FranceVictoires de la musique13 heures le journal


Aktualizace osobnostního profilu Lara Fabian: 3.4. 2024 14:54