Christopher Judge 59 let


Douglas Christopher Judge se narodil 13. října 1964 v L.A. Ačkoliv se už od mala chtěl stát hercem a na střední škole si herectví i poprvé zkusil v několika školních divadelních představeních, poprvé se výrazněji projevil jako sportovec. S postavou, s jakou se narodil, není ani divu. Získal fotbalové stipendium na University of Oregon. Nejprve hrál baseball, ale brzy přešel k americkému fotbalu, ke kterému měl větší dispozice. A nevedl si špatně - třikrát byl v All-America a hrál v Hula Bowlu.

V roce 1997 dostal obrovskou příležitost - roli Jaffy Teal´ca v seriálu STARGATE SG-1, který brzy po svém uvedení sklidil obrovský mezinárodní úspěch. Z Chrise se stala hvězda a o popularitu od této doby skutečně nemá nouzi. V seriálu účinkuje již deset sezón a jako jediný z hlavních postav nechyběl v jediné epizodě. Navíc kromě herectví se u něj projevil i talent scénáristický a několik epizod seriálu vzešlo přímo z jeho pera.

Chris byl ženatý a má 3 děti, které jsou důležitou částí jeho života, společně s jeho oblíbeným golfem. Během přestávky mezi natáčením seriálu Hvězdná brána je Chris velmi činný. Např. produkoval a hrál v krátkém filmu nazvaném HACKS a také nahrál své vlastní CD. První singl z jeho alba se jmenuje "We're Going to Take Our Clothes Off". Jeho hlas mohli američtí diváci zaslechnout také v několika animovaných seriálech - např. namluvil Simona Greye v seriálu ACTION MAN, Plata v BOOK OF VIRTUES nebo Magneta v X-MEN:EVOLUTION. Objevil se také mj. ve filmech: OUT OF POCKET (2001, hlavní role s J. Beals), SNĚŽNÍ PSI (2002) nebo BLÍZKO NEPŘÍTELI (TV, 2005).

V budoucnu uvažuje o produkování, ale ne o režírování. Problém s režírováním je podle něj takový, že je všude příliš mnoho zhýčkaných, rozmarných a rozmazlených herců. Společně s výkonným producentem Stargate SG-1 Michaelem Greenburgem a Michaelovým bratrem Rossem Greenburgem také přenesl na filmové plátno příběh v USA známého sportovce Joea Louise. Chrisovo motto zní (ve volném překladu): "Dostaneš to, co dáváš. Jednej s lidmi dobře a oni budou jednat dobře s tebou."


13.10.1964
Los Angeles, California, USA
Christopher Judge csfd

Bad CompanyMinutes to MidnightNobilityBefore the BorderFlashesTo Have and to HoldŽraločí tornádo 3A Tiger's TailApokalypsa v Los AngelesKnock 'em DeadMega Shark vs. Mecha SharkReaperPán elfůTemný rytíř povstalMrtvý vesmír: Po katastrofěRehabParadoxStargate SG-1: Children of the Gods - Final CutHvězdná brána: Archa pravdyHvězdná brána: NávratMax Steel: Bio CrisisSnídaně pro psyBlízko nepříteliRomantická komedie 101Sněžní psiPřekročená mezHouse party 2: Pyžamový mejdanPták na drátěRychlopalbaFinal SpaceWacky RacesNámořní vyšetřovací služba L. A.Hvězdná brána: AtlantidaHvězdná bránaAndromeda


Aktualizace osobnostního profilu Christopher Judge: 1.11. 2023 16:35