Janusz Kamiński 64 let


Janusz Zygmunt Kaminski se narodil 27. června 1959 V Ziembice v Polsku. Jeho práce za kamerou začala spíše na neznámých filmech jako Divoký svět a Na hranici smrti.

Jeho práci mohli diváci vidět např. ve filmech Jerry Maguire, Machři, Malí obři nebo Co si ušít do výbavy. Další úspěch následoval v roce 1998 a to opět se snímkem Stevena Spielberga - Zachraňte vojína Ryana. Většinu filmu natočil na ruční kameru a obdržel svého druhého Oscara.

V roce 2000 si Kaminski vyzkoušel, jaké to je usednout na režisérské křeslo a to filmem Ďábel přichází. Tento snímek byl však spíše průměrný a tudíž mu moc slávy nepřinesl. Po tomto neúspěchu se Kaminski opět vrátil za kameru a ve spojení se S. Spielbergem natačí další a další filmy. Jeho další práci bychom měly brzy vidět v nejnovějším pokračování Indiana Jonese.


27.6.1959
Ziębice, Województwo dolnośląskie, Polsko
Janusz Kamiński csfd

FabelmanoviOsloWest Side StoryVolání divočinyReady Player One: Hra začínáAkta Pentagon: Skrytá válkaObr DobrMost špiónůSoudceLincolnVálečný kůňPoznáš, až to přijde?KomiciIndiana Jones a Království křišťálové lebkyHaniaSkafandr a motýlMnichovVálka světůTerminálChyť mě, když to dokážešMinority ReportA.I. Umělá inteligenceZachraňte vojína RyanaAmistadZtracený svět: Jurský parkJerry MaguireCo si ušít do výbavyMachřiMalí obřiDobrodružství Hucka FinnaNa útěku za průšvihemRočník 61Schindlerův seznamSmrtící zónaMad Dog CollChladný jako ledDivoký květNa hranici smrtiPlameny láskySkrytá můraGrim Prairie Tales: Hit the Trail... to TerrorSmrt v deštiMission ZeroJumbo GirlAmerican DreamĎábel přicházíThe Divide - ZlomUdálostMaking a SceneMiradas múltiples: La máquina locaThe Future According to Steven Spielberg: An Interactive Guide to 'Minority Report'Production Diary: Making of 'The Kingdom of the Crystal Skull'Standing on the Shoulders of Kubrick: The Legacy of 2001The Visions of Stanley KubrickFilm Noir: Bringing Darkness to LightBen-Hur: The Epic That Changed CinemaThe 100 Greatest War Films'Catch Me If You Can': Behind the Camera


Aktualizace osobnostního profilu Janusz Kamiński: 3.11. 2023 05:02