Amanda Peet 52 let


Amanda Peet se narodila 11. ledna 1972 v New Yorku. Vystudovala historii na Columbia University, kde si také poprvé vyzkoušela herectví pod vedením Uty Hagena a od té doby měla jasno, co by chtěla v budoucnu dělat. Nejčastěji si vybírá romantické komedie, ale nepohrdne ani dramaty nebo thrillery. Mimo film se angažuje i na divadelní scéně, především na Broadwayi.

Rok 2004 pro ní znamenal mimojiné účast v druhém pokračování komedie MŮJ SOUSED ZABIJÁK 2, ale také role pod vedením Woodyho Allena v jeho komedii s názvem MELINDA A MELINDA. Zahrála si také v politickém thrilleru SYRIANA, který nahlíží do zkorumpovaného prostředí světového ropného průmyslu a jehož příběh vzešel z pera scénáristy a režiséra Stephena Gaghana, držitele Oscara za scénář k filmu Traffic: Nadvláda gangů. Rok 2005 byl opět ve znamení romantické komedie s názvem NĚCO JAKO LÁSKA, která je o osudu dívky a chlapce, kteří několik let bránili vzájemné přitažlivosti a kde jí byl hereckým partnerem Ashton Kutcher.

V roce 2000 byla magazínem People Magazine zvolena mezi 50 nejhezčích lidí na světě. V roce 1997 odmítla konkurs na roli v seriálu ALLY MCBEALOVÁ. Jejím poznávácím znamením je široký úsměv.


11.1.1972
New York City, New York, USA
Amanda Peet csfd

Milenci těch druhýchNezapomenutelné prázdninyVěř miZ cizího krev netečeGulliverovy cestyNení začQuantum Quest: A Cassini Space Odyssey2012$5 a DayAkta X: Chci uvěřitCo tě nezabije...Bitva o planetu Terra 3DDítě z MarsuGriffin a PhoenixováProdám šéfa zn. spěcháNěco jako láskaShe RocksSyrianaMelinda a MelindaMůj soused zabiják 2IdentitaLepší pozdě nežli pozdějiIgbyIncidentTěžký zločinPekelná ženskáChytrá holkaMůj soused zabijákNebezpečný kódŽivot hvězdyHorká noc, hořké ránoJumpNeodolatelnáTwo Ninas1999Origin of the SpeciesPodoby láskySouthieEllen FosterGrindSax and ViolinsTouch MeBáječný denOna, jedině onaAnimal RoomOsudová přitažlivostBrockmireŠpinavej John


Aktualizace osobnostního profilu Amanda Peet: 2.11. 2023 12:31