Jerry Bruckheimer 80 let


Jerry se narodil 21. září 1945 do rodiny německých Židů, přímo v srdci amerického Detroitu, kam se rodina po skončení druhé světové války odstěhovala. V Detroitu studoval na Mumford High School, kde ukázal svůj cit pro fotografování, které měl již od dětství. Paradoxně právě fotografování ho částečně dovedlo k reklamě. Prvním krokem k filmu pak byla praxe v reklamním průmyslu v rodném Detroitu. Tvorba reklam pro něj byla průpravou a životní zkušeností před vstupem do Hollywoodu.

Jeho filmovou kariéru definitivně změnil akční film POLICAJT V BEVERLY HILLS, ve kterém jednak zazářil Eddie Murphy, ale také společně se Simpsonem stáli za podstatnými změnami ve scénáři i obsazení. Snímek se nakonec stal nejúspěšnějším filmem roku 1984. Poté trochu upadl do ústraní, což se ale změnilo o deset let později, kdy do kin přivedl hned několik filmů, které se jednoznačně řadí mezi ty úspěšné.

Vše odstartoval akční snímek s názvem SKÁLA, ve kterém se představil již zkušený Sean Connery a v té době ještě ne moc známý Nicolas Cage. Režie se chopil Michael Bay, přičemž právě tento film je považován za nejlepší dílo tohoto slavného amerického režiséra. Následovaly úspěšné filmy jako CON AIR, NEPŘÍTEL STÁTU či ARMAGEDDON. To vše pod taktovkou již veleúspěšného producenta Jerryho.

Na přelomu tisíciletí přišel s válečným dramatem s názvem PEARL HARBOR, který ovšem nedosáhl takových úspěchů, kterých se předem očekávalo. Chuť si nicméně zpravil snímkem ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN, jenž zrežíroval slavný Ridley Scott a který získal dva Oscary za střih a mix zvuku. Netrvalo dlouho a on se stal producentem slavné pirátské ságy ohledně Jacka Sparrowa, která úspěšně pokračuje dodnes.


21.9.1943
Detroit, Michigan, USA
Jerry Bruckheimer csfd

Beverly Hills Cop: Axel FMizerové: Na život a na smrtNational Treasure 3Pirates of the Caribbean 6The Ministry of Ungentlemanly WarfareThe Wild BunchUntitled Formula One Racing MovieTajná centrálaTop Gun: MaverickMizerové navždyBlíženec12 hrdinůPiráti z Karibiku: Salazarova pomstaChraň nás od zléhoOsamělý jezdecSecret Lives of Husbands and WivesTrooperPiráti z Karibiku: Na vlnách podivnaPrinc z Persie: Písky časuČarodějův učeňBáječný svět shopaholikůG-FORCELovci pokladů: Kniha tajemstvíPiráti z Karibiku: Na konci světaCesta za vítězstvímPiráti z Karibiku: Truhla mrtvého mužeVzpomínkyFearlessKrál ArtušLovci pokladůKlokan JackMizerové IIPiráti z Karibiku: Prokletí Černé perlyVeronica GuerinLegacy, TheČeská spojkaPearl HarborČerný jestřáb sestřelen60 sekundDivoké kočkyVzpomínka na TitányCena za životArmageddonMax QNepřítel státuCon AirSkálaKrvavý přílivMizerovéNebezpečné myšlenkyNezvaný hostBouřlivé dnyPolicajt v Beverly Hills IITop GunPolicajt v Beverly HillsZloděj citůFlashdanceLékařská akademieZlodějAmerický gigolo


Aktualizace osobnostního profilu Jerry Bruckheimer: 26.3. 2024 06:47