William Duell (1923 - 2011)


Darwin William Duell byl americký herec a zpěvák. Navštěvoval Green Mountain College ve Vermontu a poté, co za druhé světové války sloužil jako zdravotník u námořnictva, dokončil bakalářské studium na Illinois Wesleyan University a poté získal magisterský titul na Yale Drama School.

Duell začal pronikat do světa filmu v roce 1961, kdy mu jeho spolužák z Yaleovy univerzity Paul Newman pomohl získat roli hráče kulečníku ve filmu Hazardní hráč. Mezi jeho další významné role na filmovém plátně patřil například správce Kongresu Andrew McNair ve filmové adaptaci hry 1776 (1972), kterou si zopakoval z broadwayské inscenace, Sefelt ve filmu Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) nebo Johnny v televizním seriálu Policejní jednotka v barvách z roku 1980.

William Duell zemřel 22. prosince ve svém domě na Manhattanu na selhání dýchacích cest ve věku 88 let.


30.8.1923
Corinth, New York, USA
22.12.2011
Manhattan, New York City, New York, USA
William Duell csfd

Jak ztratit kluka v 10 dnechThe Man Who Came to DinnerAdvice From a CaterpillarBurani ve městěKolébka ve větruSamé trableSvatba narubyBezstarostnáPalookavillePorotaVeronika a jáMěsto v deštiOur TownTeplo rodinného kruhuBlázinecElvíra - Vládkyně nociJako nepoddajný plevelSeize the DayThe Beniker GangGrace QuigleyPaní SoffelováPapež z Greenwich VillageBeze stopyA Stranger Is WatchingCasey StengelMy Old ManSvátost strachuKrál cikánůPřelet nad kukaččím hnízdemThe Happy HookerDeadhead Miles1776Hazardní hráčEdZákon a pořádekShining Time StationPolicejní jednotka v barváchThe Adams ChroniclesN.Y.P.D.The DefendersNaked CityU nás ve SpringfielduKraft Television TheatreWoman Found Dead in ElevatorGreat PerformancesThe 23rd Annual Tony Awards


Aktualizace osobnostního profilu William Duell: 18.11. 2023 03:10