Adriano Celentano 86 let


Adriano Celentano se narodil 6.ledna 1938 v Miláně. V Itálii se proslavil jako zpěvák, písničkář, komik, filmový režisér a herec.

Z rané filmové tvorby se objevil například v malé roličce Felliniho SLADKÉM ŽIVOTĚ, či v komedii SERAFINO, kde sklidil velký úspěch od kritiků. V 70. letech proniká do světa filmu jako výrazný komik s charakteristickou chůzí a mimikou, tím zakládá i nový komediální žánr. Objevuje se v nízkorozpočtových filmech a jednoznačně zabírá místo na vrcholu italského komediálního žánru po boku svých hereckých kolegů Paola Villaggia, Renata Pozzetta, či Ornelly Mutti.

Jako režisér velmi často obsazoval svojí ženu Claudii s níž má tři děti Rositu, Rosalindu, která se objevila v Gibsonově Umučení Krista, a Giacoma známého televizního moderátora.

Adriano má na svém kontě 40 solových alb a více než 50 televizních a filmových rolí.


6.1.1938
Milan, Lombardy, Itálie
Adriano Celentano csfd

JackpotIl BurberoJeden horší než druhýJoan Lui - ma un giorno nel paese arrivo io di lunedìSing SingZvláštní znamení: NejkrásnějšíBingo BongoGrand Hotel ExcelsiorAssoZamilovaný blázenLa LocandieraQua la manoZkrocení zlého mužeMani di vellutoSabato, domenica e venerdìGeppo il folleZio Adolfo, in arte FührerAltra metà del cielo, L'Tak například myBlufPodvodníci a milovníciV jakém znamení ses narodil?Yuppi duLe cinque giornatePeppino z NeapoleRugantinoBianco, rosso e...Šéf gangu: Láska a nožeSerafinoPiù bella coppia del mondo, LaEuropa cantaSuper rapina a MilanoUno strano tipoCanzoni di ieri, canzoni di oggi, canzoni di domaniMnich z MonzyHey, Let's TwistIo bacio... tu baciJuke box urli d'amoreSanremo - La grande sfidaSladký životUrlatori alla sbarraRagazzi del Juke-BoxGo, Johnny, Go!Don't Knock the RockAdrianTop à...Enrico Intra - Non solo jazzAlexandra - Stimme der Sehnsucht: Der rätselhafte Tod eines Stars1960Noi che abbiamo fatto la dolce vitaMalamondo, IAmer


Aktualizace osobnostního profilu Adriano Celentano: 2.11. 2023 17:52