Pippo Franco 83 let


Komik, televizní moderátor, zpěvák, spisovatel a režisér Pippo Franco pochází z Říma, kde se narodil 2. září 1940. Jeho rodné jméno je inverzí současného, tedy Franco Pippo (Francesco Pippo). Přehození jmen začal používat až jako pseudonym ve světě showbyznysu. Pod jménem Pippo Franco se proslavil již jeden italský komik a to Giuseppe Stagnitti známý z kabaretů.

V roce 1981 režíroval sám sebe ve filmu LA GATTA DA PELARE. Kromě toho že zde hraje hlavní roli Stefana Valentiho a je režisérem, navíc také napsal scénář a hudbu. Pippo ztvárnil zatím necelých šedesát rolí a ve většině případů se jednalo o komediální žánr.

V televizi vedl v roce 1980 vysílání pořadu SCACCO MATTO. Spolu s ním v pořadu vystupovala Laura Troschel (jeho tehdejší manželka) a Claudio Cecchetto. Roku 1990 jej můžeme spatřit v komediální show LA SAI L´ULTIMA. Po roce 2000 přichází s varietní show BELLISIMA: CABARET ANTICRISI ve spolupráci se společností Bagaglino. Se společností umělců Bagaglino je Pippo úzce spjatý. Bagaglino bylo založeno v Římě v listopadu 1965 Pierem Francescem Pingitorem a Mario Castellaccim. Původní název byl Bragaglino na počest Anton Giulio Bragaglia. Z důvodu dědického řízení byla společnost přejmenována na Bagaglino. Od roku 1973 se Bagaglino začíná objevovat také na televizních obrazovkách. Bagaglino se věnuje aktuálnímu dění, politice, zábavě. Všechny události stojí za zmínku a nesou se ve znamení satiry. Jeden z velkých kabaretiérů Oreste Lionello zemřel 18. února 2009 a kabaret již neměl takovou sledovanost. Ač v září 2011 Bagaglino mělo končit na základě rozhodnutí manažerů a divácké krize v poslední době, jak vysvětluje Pippo není to pravda : „Bagaglino a zrušené? Toto je názor jen některých, tato „společnost historických umělců" nebyla nikdy zrušena, je to lež“. Zakladatel Bagaglia Pier Francesco Pingitore je režisérem, který Pippa obsazuje nejčastěji. Jedná se o množství filmů například NERONE (1977), TUTTI A SQUOLA (1979), L´IMBRANATO (1979), později LADRI SI NASCE (1997) a mnoho dalších.

Rovněž v hudebním světě se Pippo neztratil. Začal zpívat a hrát na kytaru na konci padesátých let a začal rovněž psát písně se surrealistickými texty. Roku 1968 zaznamenal menší hit "Vedendo una foto di Bob Dylan". Jako zpěvák natočil více než tucet alb, V letech 1979 a 1984 ho můžeme vidět na populárním hudebním festivalu v San Remu . Znovu se sem vrátil se v roce 2008.


2.9.1940
Řím, Lazio, Itálie
Pippo Franco csfd

NemiciLa banda del Buffardello e il manoscritto di Leonardo da VinciOpravdu příšerná rodinaBuon LavoroItalian BusinessTiramisùDi che peccato sei?La casa delle beffeLadri si diventaLadri si nasceHladové krkyDue strani papàSfrattato cerca casa equo canoneTifoso, l'arbitro e il calciatore, IlAttenti a quei P2Ricchi, ricchissimi ... praticamente in mutandeGatta da pelare, LaArrivano i bersaglieriCiao marzianoCukr, med a feferonkaFiccanaso, IlJsem fotogenickýVtipálekIQ tykveTutti a squolaInquilina del piano di sopra, L'Scherzi da preteNeroneHanno ucciso un altro banditoRemo e Romolo - storia di due figli di una lupaSbandata, LaVia dei babbuini, LaFurto di sera bel colpo si speraGiovannona coscialunga, disonorata con onorePatroclooo!... e il soldato Camillone, grande grosso e fresconeRugantinoBoccaccioNebožtíci přejí lásceQuel gran pezzo della Ubalda tutta nuda e tutta caldaMazzabubù... quante corna stanno quaggiù?Riuscirà il cav. papà Ubu?Debito coniugale, IlSladká stvořeníUž dost obdivováníNell'anno del SignoreOdio è il mio Dio, L'Pensiero d'amoreZingaraChiméraTre stelleSenatorC'era una volta RomaBambole, non c'è una lira!Wuthering Cats: FloodlandMaurizio Costanzo Show


Aktualizace osobnostního profilu Pippo Franco: 27.2. 2024 01:05