Lukáš Adam 31 let


Narodil se v Rýmařově, v sedmi letech hrál svou první titulní roli v představení o polámaném mravenečkovi. Ačkoliv nedostal vytouženou roli doktora, který klepe na srdíčko, na hereckou múzu nezanevřel a za dalších devět let nastoupil ke studiu na ostravskou a posléze pražskou konzervatoř.

Stejnou roli nyní hraje i v pražské verzi tohoto muzikálu, uváděné pod názvem Přízrak Londýna v Divadle Hybernia – ta mu přinesla i širší nominaci na Cenu Thálie 2015. Po úspěšném hostování ve Fantomovi Londýna začal v NDM účinkovat i v dalších inscenacích souboru opereta/muzikál (např. Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Evita, Funny Girl, Sunset Boulevard). Jeho zatím poslední inscenací je muzikál Jesus Christ Superstar, kde exceluje v roli Jidáše Iškariotského. V roce 2013 natočil film Hany, který získal několik evropských festivalových cen včetně jedné ceny České filmové kritiky.

Věnuje se také uměleckému přednesu – v roce 2012 získal na festivalu Poděbradské dny poezie Cenu Českého rozhlasu, v roce 2014 se stal laureátem Ceny Vladimíra Justla a v roce 2015 také Cenu Nadačního fondu Františka Langera.


6.10.1992
Rýmařov, Československo
Lukáš Adam csfd

HanyDobré zprávySpecialistéPoldaSlunečnáPolicie ModravaLabyrintModrý kódKafe & CigárkoLajnaRozsudekRenne Dang: GrázlRytmus: Povolanie syn (nevydaný klip)Muzikál expres - 30 let10 let muzikálu v OstravěDen opričníkaFantom LondýnaPartička


Aktualizace osobnostního profilu Lukáš Adam: 30.10. 2023 22:28