Filmové informace

Le printemps l’automne et l’amour csfd

Le printemps, l’automne et l’amour

Info
Francie - Itálie, 1955, 95 min
Žánr
Komedie - Drama
Režie
Gilles Grangier
Hrají
FernandelNicole BergerAndrexDenise GreyPaolo StoppaFernand SardouJackie SardouEnrico GloriClaude NollierGeorges ChamaratPhilippe Nicaud

Popis filmu Le printemps l’automne et l’amour 1955

Bohatý továrník Fernand Sarrazin zachrání před utonutím mladou dívku Cecilii. Její vděčnost přerůstá v hluboký citový vztah, který je však díky velkému věkovému rozdílu trnem v oku Fernandově švagrové Julii. Ta proti Cecilii intrikuje a snaží se ji dát dohromady s mladým klavíristou Jeanem. Film Jaro, podzim a láska (Le printemps, lautomne et lamour) je dnes již méně známý a určitou hodnotu má jen pro fanoušky slavného komika Fernandela, který v něm hrál hlavní roli. Sentimentální komedie vznikla v režii osvědčeného a komerčně úspěšného režiséra Gillese Grangiera, který v té době spolupracoval také s dalším slavným komikem, Bourvilem. Scénář vypracovali spolu s režisérem Henri Jeanson a Jean Manse, základem pro příběh byla ale literární předloha spisovatele Raymonda Assa (1901-1968). Fernandelova postava bohatého výrobce nugátu vedla k tomu, že část filmu se natáčela v nejslavnější lokalitě produkující nugát ve městě Montélimar v jižní Francii. Pozornost médií v souvislosti s natáčením filmu tak oživila i zájem o nejvýznamnější rodinu podnikající v tomto oboru, a sice klan Chabertů. Jiné sekvence filmu byly pořízeny v Římě, což vedlo k problémům s představitelkou hlavní dívčí role, začínající Nicole Berger, protože ta v té době ještě nebyla plnoletá a kvůli odjezdu za hranice musela falšovat svůj skutečný věk. Natáčení probíhalo od listopadu 1954 do ledna 1955 a premiéra filmu se konala 3. června 1955. Ve francouzských kinech dosáhl film návštěvnosti ve výši 2.700.000 diváků. (argenson)



Aktualizace: 2023-11-3
Reklama:

Le printemps, l’automne et l’amour ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Le printemps, l’automne et l’amour online
2




Vyzkoušejte: