Filmové informace

Kryštof Kolumbus csfd

Kryštof Kolumbus

seriál

Info
Itálie - USA - Francie - Západní Německo, 1985, 95 plus 80 plus 85 plus 69 min
Žánr
Dobrodružný - Drama - Životopisný - Historický
Režie
Alberto Lattuada
Hrají
Gabriel ByrneRossano BrazziVirna LisiOliver ReedRaf ValloneMax von SydowEli WallachNicol WilliamsonFaye DunawayMichel AuclairWilliam Berger

Popis seriálu Kryštof Kolumbus 1985

Taliansky miniseriál mapuje osudy azda najznámejšieho moreplavca a objaviteľa všetkých čias. Slávnou cestou Krištofa Kolumba sa skončila jedna éra v dejinách ľudstva a svet tých čias sa výrazne zmenil. Kolumbus, rodák z talianskeho Janova, už od svojej mladosti sníval o veľkých dobrodružstvách, hrdinských činoch a v dobe kedy sa stredovek klonil ku svojmu koncu, sa mu tieto predstavy v mnohom podarilo naplniť. Aj keď dnes každý žiak v škole vie, že skutočný cieľ Kolumbovej výpravy, objavenie námornej cesty do Indie, nebol naplnený, vie aj to, aký význam táto výprava pre ľudstvo mala. Mnohým európskym panovníckym dvorom priniesla slávu a bohatstvo, mnohým dobrodruhom vyniesla obrovské zisky alebo naopak pády a väčšine domorodých obyvateľov neskutočné utrpenie a biedu. Ale o tom nemohol don Krištof Kolumbus v čase snívania o dobrodružných cestách ani len tušiť. (dr.jacoby)


Související filmy

Nový světKryštof Kolumbus1492: Dobytí ráje

Aktualizace: 2023-10-12

Kryštof Kolumbus - Faye Dunaway


Kryštof Kolumbus -  - Filmer.cz


Kryštof Kolumbus -  - Filmer.cz


Kryštof Kolumbus - Faye Dunaway

Kryštof Kolumbus ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Kryštof Kolumbus online
174





Vyzkoušejte: