Jindra Bartošová 61 let


Zelenooká romantička se zářivě živým pohledem Jindra Bartošová se narodila v Praze 26.5.1962. Ve svém ranném mládí navštěvovala krátce lidovou školu umění, kde se zaměřovala většinou na zpěv a divadelní hru. V tomto období její oblíbenou zálibou byla také skicová malba a jízda v tramvajích po Praze. Začátkem druhé poloviny sedmdesátých let se podařilo Jindře projít konkurzem na celovečerní rodinný film LEŤ PTÁKU, LEŤ! z roku 1978, kde si zahrála roli Markéty a zároveň tím i započal její debut u filmu. Na konci sedmdesátých let pak na sebe výrazně upozornila široké publikum v dramatickém televizním seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI (1979) v roli trochu naivní a zasněné Lucie.

Na konci osmdesátých let Jindra vystupuje už jen v televizních pohádkách, kde většinou hraje kladné role ( MARUŠKA, KOUZELNICE OD KŘÍDOVÉHO POTOKA a ČERTOVA SKÁLA). Příležitostně také dabovala zahraniční filmy na Barrandově a v České televizi ( Bolest lásky, Americká manželka, Muž bez domova, Tři dny Kondora, Buď nevěrná a nedívej se s kým ). V devadesátých letech se Jindra Bartošová odstěhovala do finských Helsinek, kde žije s filmovým stříhačem Emilem Ptáčkem.


26.5.1962
Praha, Československo
Jindra Bartošová csfd

Kouzelnice od Křídového potokaČertova skálaPřezůvky štěstíZastihla mě nocDlouhý čas nadějeProdloužený časEvo, vdej se!V podstatě jsme normálníV hlavní roli Oldřich NovýHořké dnyMartinec a ti druzíLeť, ptáku, leť!Strom pohádekZkoušky z dospělostiInženýrská odyseaSmutek bláznivých panenBakaláři


Aktualizace osobnostního profilu Jindra Bartošová: 27.4. 2024 01:48