Filmové informace

Mořský sultán Šestá cesta námořníka Sindibáda csfd

Mořský sultán. Šestá cesta námořníka Sindibáda

Info
Československo, 1974, 10 min
Žánr
Animovaný - Krátkometrážní - Pohádka
Režie
Karel Zeman
Hrají
Jan Tříska

Popis filmu Mořský sultán Šestá cesta námořníka Sindibáda 1974

Sindibád pluje po moři v malé bárce a na svou oblíbenou loutnu hraje ukolébavky, když ho zčistajasna stáhne obří chobotnice ke dnu a vzápětí je rybami odvlečen před samotného pána podmořské říše – mořského sultána. Sultán má jediné přání, chce hrát pro sebe a svou dceru ukolébavky. Nic však nehledí na to, že náš hrdina nemůže pod vodou dýchat. Když se mu podaří sultána a princeznu alespoň trochu ukolébat, uvězní Sindibád mezi strunami malou rybu, která svým ocasem vyluzuje tóny podobné těm jeho. Sindibád doplave z posledních sil na hladinu a tam na něj čeká poslední nepotopený koráb po zuřivé bitvě, která tam probíhala. Na tomto opuštěném plavidle dorazí hrdina k neznámému ostrovu. Po pár krocích se stane terčem nemístných žertů zlomyslného opičího národa, který tento kus země obývá. Opice nutí Sindibáda k opičímu chování a tuto svou novou hračku nehodlají za žádnou cenu pustit. Naštěstí našemu hrdinovi uzraje při pohledu na čerstvé hrozny v mysli dokonalý plán. Když opice učí jeho, však on je také naučí jedné lidské zvyklosti. Po konzumaci sudu Sindibádova vína usnou opice tvrdým spánkem a on prchá ve spěchu jen na malé bárce tam, kde se cítí i přes všechna nebezpečí nejlépe, na širé moře. (J.Connor)


Související filmy

Zkrocený démon. Sedmá cesta námořníka SindibádaV zemi obrů. Třetí cesta námořníka SindibádaMagnetová hora. Čtvrtá cesta námořníka SindibádaLétající koberec. Pátá cesta námořníka SindibádaDruhá cesta námořníka SindibádaDobrodružství námořníka Sindibáda

Aktualizace: 2024-4-2
Reklama:

Mořský sultán. Šestá cesta námořníka Sindibáda CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Mořský sultán. Šestá cesta námořníka Sindibáda online
26




Vyzkoušejte: