Filmové informace

Ubožáci csfd

Ubožáci

Info
Francie, 1982, 187 min (Alternativní 156 min, Televizní verze: 4x55 min)
Žánr
Drama
Režie
Robert Hossein
Hrají
Lino VenturaJean CarmetMichel BouquetEvelyne BouixRoger HaninPaul PréboistRobin RenucciLouis SeignerDenis LavantHéléna MansonPaul Pavel

Popis filmu Ubožáci 1982

Mnozí diváci se shodnou na tom, že mezi nejlepší představitele Jeana Valjeana patří Lino Ventura. Tohoto herce si vybral režisér Robert Hossein do své adaptace v roce 1982, kterou natočil jako film, jenž se v úpravě pro televizi vysílal jakou dvou či čtyřdílná série. Tedy stodvacet let po prvním vydání Bídníků (1862), které Victor Hugo dokončil v exilu po mnohaleté přípravě a předobrazech ve svých románech Poslední den odsouzencův a Claude Ubožák. Hrdinou Bídníků je Jean Valjean, který byl poslán na galeje pro krádež chleba. Jeho trest, jenž byl navyšován marnými pokusy o útěk, vypršel po devatenácti letech. Snad by mu zbývala jen cesta zločinu, kdyby mu biskup Myriel neukázal správnou cestu. Z Jeana Valjeana se po letech tvrdé práce stává starosta a bohatý muž, který nikdy nezapomněl na svou minulost ani na toho, kdo jeho srdce otevřel lidství a soucitu s ubohými a bídnými.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Les MiserablesBídníciMaking of: Les MiserablesBídníciLes Misérables - koncert z LondýnaLes Miserables: Šódžo Cosette

Aktualizace: 2024-1-13

Ubožáci - Lino Ventura  Louis Seigner


Ubožáci - Jean Carmet


Ubožáci - Christiane Jean  Lino Ventura


Ubožáci - Lino Ventura

Ubožáci ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Ubožáci online
41




Vyzkoušejte: