Filmové informace

Hollywood The Golden Years The RKO Story csfd

Hollywood The Golden Years: The RKO Story

seriál

Info
USA, 1987, 360 min
Žánr
Dokumentární - Historický
Režie
John Houseman
Hrají
John HousemanStewart GrangerRudy ValleeGinger RogersJanet LeighJane RussellJane GreerJoan FontaineBurgess MeredithLucille BallFred Astaire

Popis seriálu Hollywood The Golden Years The RKO Story 1987

Tento šestidílný dokument BBC se zabývá tvorbou a významnými osobnostmi filmové produkční a distribuční společnosti RKO. Společnosti, která mimo jiné ve svých studiích stvořila muzikály s Ginger Rogers a Fredem Astairem, byla klíčovou na počátku filmové kariéry Orsona Wellese a která stála např. i za vznikem fenoménu King Kong. Dokument se také věnuje honu na komunisty, který postihl na počátku 50. let i tvůrce ze studií RKO a zabývá se rovněž i úpadkem RKO, na němž měl lví podíl slavný podnikatel a excentrik Howard Hughes. Pořadem provází herec a bývalý ředitel Screen Actors Guild Edward Asner, ale stěžejním komponentem dokumentu jsou rozhovory s v té době ještě žijícími hereckými legendami a dalšími významnými bývalými zaměstnanci RKO, vybranými z různých oborů filmové tvorby. (MrLawrence)



Aktualizace: 2024-4-26
Reklama:

Hollywood The Golden Years: The RKO Story ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Hollywood The Golden Years: The RKO Story online
2




Vyzkoušejte: