Leonid Kuravljov (1936 - 2022)


Leonid Kuravljev se narodil 8. října 1936 v Moskvě. Brzy přišel o otce a matka byla v roce 1941 na základě falešných obvinění poslána na sever do obce Zašeek v Murmanské oblasti. Tam prožil malý Leonid s matkou několik let.

Ještě jako student debutoval Kuravljev ve filmu. V roce 1960 si zahrál námořníka Kamuškina v historicko-revolučním filmu MUŽ ČINU. Zároveň s tímto snímkem hrál také v diplomové práci Vasileje Šukšina ZPRÁVY OD LABUTÍ. V témže roce absolvoval herectví na Všesvazovém státním institutu kinematografie. V letech 1960 – 1992 působil v Divadelním studiu. V roce 1965 se stal zasloužilým umělcem, roku 1976 národním umělcem SSSR.

Leonid Kuravljev je výrazný charakterní herec, mistr epizodních rolí. Srdce diváků si získal rolí Pavla Koločnikova ve filmu ZNÁM TAKOVÉHO CHLAPÍKA (1964), který režíroval jeho přítel Vasilij Šukšin. K jeho velmi úspěšným rolím patří postava Žorže Miloslavského z komedie IVAN VASILJEVIČ MĚNÍ POVOLÁNÍ (1973). V roce 1975 si zahrál v koprodukčním snímku Sovětského svazu a ČSSR z cirkusového prostředí CIRKUS V CIRKUSE. Téhož roku se blýsknul rolí Afanasije Boršova ve filmu AFOŇOVO ZMOUDŘENÍ.

Leonid Kuravljev se může pochlubit neopakovatelným kouzlem a originálním vzhledem, velmi záhy začal ztrácet vlasy, má tupý nos a mezeru mezi zuby.


8.10.1936
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
30.1.2022
Moskva, Rusko
Leonid Kuravljov csfd

Věs etot DžemRževskij protiv NapoleonaKletba kouzelného kameneSaga drevnich bulgar: Lestvica Vladimira Krasnoje SolnyškoSaga drevnich bulgar: Skazanije Olgi SvjatojNovyy god v noyabreLazebník sibiřskýStaryje pěsni o glavnom 3The StringerStaryje pěsni o glavnom 2Mužčina dlja molodoj ženščinyNovogodňaja istorijaPopadalščikSlečna selkaŠirli-MyrliMaster i MargaritaPrizrak doma mojegoProstodušnyjRusskij sčjotRusskoje čudoKodex besčestijaLičnaja žizň korolevyPrigovorProvincialnyj benefisSkandal v našem KlošgoroděZačem alibi čestnomu čelověku?DetonatorKak živjotě, karasi?Na Děribasovské je krásně aneb Na Brighton Beach zase pršíTridcatovo uničtožiť!V poiskakh zolotogo fallosaAgenty KGB tože vljubljajutsjaGangstery v okeaneIspanskaja aktrisa dlja russkogo ministraSled dožďaVstretimsja na TaitiMordaškaOčarovannyj strannikSamoubijcaSdělano v SSSRČastnyj detektiv, ili operacija 'Kooperacija'LestnicaNěsročnaja vesnaOnoEsperanzaJolki-palkiPrezumpcija něvinovnostiPusť ja umru, Gospodi...Zakázaná zónaPervaja vstreča - posledňaja vstrečaRaz na raz ně prichoditsjaVyděračZagonLevšaNa zlatom krylce siděliLovec hadůNejkouzelnější a nejpřitažlivějšíOpasno dlja žizni!Pjať minut strachaVáš oddaný...


Aktualizace osobnostního profilu Leonid Kuravljov: 2.11. 2023 09:19