Paz Vega 48 let


Paz Campos Trigo, jak zní hereččino skutečné jméno (Vega je příjmení přejaté od její babičky), pochází ze španělské Sevilly. Paz se herectví věnuje přibližně od svých šestnácti let: studovala žurnalistiku a přitom navštěvovala divadelní kurzy.

U nás jsme tuto sympatickou herečku mohli vidět například v dramatu režiséra Pedra Almódovara s názvem MLUV S NÍ ("Hable con ella"). Proslavila se tu ale také díky své roli krásky Isabelle, kterou stvárnila v komediálním dramatu švýcarsko-španělské koprodukce s názvem NOVO ("Novo") nebo díky roli Soni v muzikále režiséra Emília Martíneze Lázara DRUHÁ STRANA POSTELE ("El Otro lado de la cama"). Mezi velice úspěšné Paziny role však určitě také patří role Carmen v romantické snímku CARMEN: DIVOKÁ VÁŠEŇ ("Carmen") nebo role Angely v u nás neuvedeném filmu "Solo mía" (Jenom moje), za který však byla Paz poprvé nominována, a to na cenu španělských kritiků a cenu Goya, kterou jí však nakonec v roce 2002 vynesl film režiséra Julia Medema SEX A LUCÍA ("Lucía y el sexo"). Krom toho získala za tento film ještě cenu Sant Jordi za nejlepší herecký výkon.

Pazinými posledními filmy byly ŠPANGLICKY SNADNO A RYCHLE ("Spanglish") a komedie ŘEKNI, ŽE ANO ("Dije que si"). Co se týče hereččina nynějšího života, ačkoliv byl nedávno uveden její nový film "Un Angel de la oscuridad" (Anděl temnoty), nechala se Paz slyšet, že by ráda na nějaký čas vyzkoušela divadlo, protože Hollywood ji prý přespříliš neláká.


2.1.1976
Sevilla, Andalucía, Španělsko
Paz Vega csfd

EmperorRitaA Fall from GraceBarrozDouble SoulA todo tren 2There Are No Saints13 minutAmerican NightDěcka jsou v pohoděDům šnekůEl lodoHledání zázrakůThe Art of LivingAmar en MadridRambo: Poslední krev¡Ay, mi madre!PodprsenkaTichá mstaLa vida inmoral de la pareja idealKrásná a zvrácenáVšechny cesty vedou do ŘímaGrace, kněžna monackáLa ignorancia de la sangrePoutník - nejlepší příběh Paula CoelhaSmrt čmuchalaEspectroRozkoš v oblacíchLe mille e una notte: Aladino e SherazadeMadagaskar 3Marie z NazaretuCat RunBurning PalmsDon Mendo Rock ¿La venganza?Vallanzasca - Gli angeli del maleOči válkyUnesenáŠest žen Henryho LefayeHloubka dušeSpiritSkřivánčí dvůrTeresa, el cuerpo de Cristo10 položek a méněKrev BorgiůZatmíváníŘekni, že ano!Španglicky snadno a rychleCarmen: Divoká vášeňDruhá strana posteleNovoSex a LucíaSólo míaNikdo nikoho neznáSobreviviréZappingKaleidoskop


Aktualizace osobnostního profilu Paz Vega: 2.1. 2024 12:03