Marie-Véronique Maurin 64 let


Marie-Véronique Maurin je francouzská herečka. Její matkou byla známá herečka Mado Maurin. Malá Marie-Véronique se už odmalička zapojila do skupiny Malí Maurinové, kde hrála se svými staršími bratry Jeanem-Pierrem Maurinem, Yvesem-Mariem Maurinem, Patrickem Dewaerem, Dominiquem Collignon-Maurinem a Jeanem-Françoisem Vlérickem. Tato skupina vystupovala v 50. až 70. letech v různých inscenacích a představeních v televizi, divadle, rozhlase i ve filmu.

Její televizní kariéra trvala o něco déle. V televizi hrála jak v televizních filmech, tak v seriálech. V sérii televizních filmů Série noire hrála ve dvou televizních filmech: J'ai bien l'honneur v roce 1984 a Chantons en chœur v roce 1987. V roce 2005 si zahrála v televizním filmu La tête haute. Celkem hrála ve 14 televizních dílech.

Marie-Véronique Maurin vystupovala od roku 1982, kdy spáchal sebevraždu zastřelením její bratr Patrick Dewaere, pod pseudonymem Marie Wiart.


7.3.1960
Toulouse, Francie
Marie-Véronique Maurin csfd

Marie, Nonna, la vierge et moiIl y a longtemps que je t'aimeDernière sortie avant RoissyDiabolo mentheStepující stonožkaJe suis Pierre RivièreLe Péril bleuAu pays d'Eudoxie ou Le satyre de la VilletteAlice au pays des merveillesDům BoriůLe Temps de mourirSérie noireOn sort ce soir


Aktualizace osobnostního profilu Marie-Véronique Maurin: 26.4. 2024 12:04