James Avery (1945 - 2013)


James LaRue Avery se narodil v Pughsville, Hampton Roads ve Virginii. Po absolvování vysoké školy se připojil k americkému námořnictvu a poté tento 194 centimetrů vysoký obr sloužil ve Vietnamu (1968-1969). Po odchodu z armády se přestěhoval do San Diega v Kalifornii a začal psát televizní scénáře a poezii. Získal stipendium na University of California v San Diegu na níž získal titul „Bachelor of Arts".

James Avery se nejvíce proslavil jako strýc Willa Smithe v seriálu The Fresh Prince of Bel-Air. Propůjčil svůj hlas k více než tuctu animovaným filmům. Zahrál si i ve sci-fi Star Trek: Enterprise nebo i v seriálu Chirurgové. Mihl se i v mnoha dalších seriálech Closer, Dallas, Čarodějky, Kriminálka Las Vegas.

31. Prosince 2013 zemřel ve věku 68 let na komplikace po operaci srdce v Los Angeles.


27.11.1945
Pughsville, Virginia, USA
31.12.2013
Glendale, California, USA
James Avery csfd

Hunt for the Labyrinth KillerPět příběhů šílenstvíGrind, TheSvůdníci ženThe Steppin: MovieDivine InterventionWho's Your Caddy?DanikaRestraining OrderThat '70s Show Special: The Final GoodbyeThink TankLethal EvictionTřetí přáníŠoféřiHair ShowNikdy to nevzdávej!Nancy DrewDr. Dolittle 2HoneybeeTaurusPodzimní premiéraAfter RomeoKing's PawnOut in Fifty12 BucksKoloniePrinc EgyptskýYou Lucky DogSpirit LostBradyoviA Friend to Die ForHart a Hartová: Staré přátelství neumíráLittle Miss MillionsWithout Warning: Terror in the TowersBeastmaster 2 - Pán šelem: Branou časuKřikTeenage Mutant Ninja Turtles: Planet of the TurtleoidsVelká sázkaCapital NewsTo My DaughterDetailní záběrRoe vs. WadeTurn Back the ClockŘidičákDeadly Daphne's RevengeJake's M.O.NightflyersPátrání v časeTři na cestě8 miliónů způsobů jak zemřítBody CountCondorJedenácté příkázáníKrajní situacePříběh Mitche SnyderaStoogemaniaThe Ladies ClubAppointment with FearFletchKicks


Aktualizace osobnostního profilu James Avery: 31.3. 2024 06:35