Emilíana Torrini 46 let


Emilíana Torrini Davíðsdóttir se narodila na Islandu do rodiny italského majitele italské restaurace a jeho islandské manželky. Mladí prožila v městě Kópavogur blízko hlavního města Rejkaviku. V sedmi letech začala zpívat v místním pěveckém sboru, v patnácti začala studovat operní školu. Kromě toho pracovala v otcově restauraci a od sedmnácti let i v továrně na zpracování ryb.

Po několika úspěšných nahrávkách přišla nabídka spolupráce s novozélandským režisérem Petera Jacksona. Místo Björk, která pro těhotenství nemohla, nazpívala Emilíana Torrini píseň v závěrečných titulcích „Gollum's Song" pro slavný film PÁN PRSTENŮ: DVĚ VĚŽE (2002). O rok později si islandská zpěvačka italského původu odnesla nominaci na Grammy za spoluautorství písně Slow od Kylie Minogue. Její hlas zazněl také na deskách Gus Gus, Thievery Corporation či Paula Oakenfolda. Její hit JUNGLE DRUM v roce 2009 vedl dva měsíce německou a australskou hitparádu a dokonce islandská vláda s ním v oficiálních klipech zve turisty na Island.

Na svém kontě má i dvě role v islandské komedii EINKALÍF (1995) a britské romantické komedii PICCADILY JIM (2005). V roce 2010 po narození syna se vrátila na rodný Island.


16.5.1977
Island
Emilíana Torrini csfd

Piccadilly JimEinkalífMusic for Middle-EarthEmilíana Torrini - TookahEmilíana Torrini - Big JumpsEmilíana Torrini - Jungle DrumEmilíana Torrini - Me and ArminiEmilíana Torrini - HeartstopperEmilíana Torrini - SunnyroadEmilíana Torrini - Gollum's SongEmilíana Torrini - EasyEmilíana Torrini - Unemployed in SummertimeEmilíana Torrini - Baby BlueEmilíana Torrini - Dead ThingsEmilíana Torrini - To Be FreeTFI Friday3nach9


Aktualizace osobnostního profilu Emilíana Torrini: 3.4. 2024 21:24