Lee Frost (1935 - 2007)


Lee Frost je považován za jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších filmařů co se týče exploitation žánru. Vyrůstal v Glendale. Poté se přestěhoval do Hollywoodu, kde započal svou kariéru natáčením TV reklam pro studio Telepics. Režijně debutoval komedií Surftide 77 (1962). Po této zkušenosti se věnoval mnoha žánrům – hororové komedii (House on Bare Mountain), mondo dokumentům (Hollywood's World of Flesh, Mondo Bizzaro, Mondo Freudo), soft pornografii (The Defilers, The Animal), krimi drama (The Pick-Up), westernům (Hot Spur, The Scavengers) a především nazisploitation (Love Camp 7 – vůbec první film v žánru nazisploitation, považuje se za prototyp nejznámějšího filmu v tomto žánru – Ilsa: Vlčice SS, 1975). Kromě toho Lee přidal sexuální přílohy do zahraničních filmů jako jsou London in the Raw (1964), Night Women (1964) a Witchcraft '70 (1970).

Během osmdesátých a devadesátých let pracoval Lee jako střihač ve filmové laboratoři. Jeho posledním filmem byl erotický thriller Private Obsession (1995). Během své filmové kariéry používal pseudonymy jako R.L. Frost, R. Lee Frost, David Kayne, David Kane, F.C. Perl, Elov Peterssons a Les Emerson.


14.8.1935
Globe, Arizona, USA
25.5.2007
Lee Frost csfd

Private ObsessionDixie DynamiteA Climax of Blue PowerThe Black GestapoZávod s ďáblemPolicewomenTwo for the MoneyVěc se dvěma hlavamiChain Gang WomenSurftide Female FactoryHot SpurPick-Up, TheThe DefilersSurftide 77Mondo BizarroPoor CecilyThe CaptivesAnimal, TheMondo Freudo'Sweet Dreams, Suzan'Sweet CaptiveBoob Tube Strikes Again!, TheSlaver i buroSlaves in Cages: 'Slaver i bure'Chróm a horká kůžeTarget MassacreRide Hard, Ride WildLove Camp 7Scavengers, TheLove Is a Four-Letter WordHouse on Bare MountainAngeli bianchi... angeli neriThe ForbiddenHollywood's World of Flesh


Aktualizace osobnostního profilu Lee Frost: 27.2. 2024 17:51