Leonard Mann 77 let


Muž, jehož k filmu přivedlo náhodné setkání s italským filmovým producentem Manolem Bologninim na ulici Via Veneto v Římě. Bolognini,  zaujatý jeho podobou s Francem Nerem a Terencem Hillem,  jej poté prosadil do hlavní role westernu IL PISTOLERO DELL´AVE MARIA (1969) Ferdinanda Baldiho a tak započala Mannova herecká kariéra.

V 70. letech jeho herecká dráha v Itálii pokračovala a hrál vesměs hlavní role v celé řadě kriminálních filmů ( italské polizzioteschi), např. LA POLIZIA INTERVIENE: ORDINE DI UCCIDERE (1975) či NAPOLI SPARA ! (1976), kde ztvárnil policejní inspektory. Objevil se i v několika komediích, např. PRIMO TANGO A ROMA - STORIA D'AMORE E D'ALCHIMIA (1973), i v jednom thrashovém sci-fi L' UMANOIDE (1979), inspirovaném Hvězdnými válkami.

V 80. letech se objevuje po boku takových hvězd jako je třeba Harvey Keitel, COPKILLER (1983) nebo Nastasja Kinski , UNFAITHFULLY YOURS (1984) natočený v USA. V roce 1989 ukončil svou hereckou kariéru rolí v hororu SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT 3: BETTER WATCH OUT!.

Po svém návratu do USA v roce 1983 se začal zajímat o psychoterapii, v roce 1989 na tomto poli získal i magisterský titul a v současné době působí jako praktikující klinický psychoterapeut.


1.3.1947
Řím, Lazio, Itálie
Leonard Mann csfd

Hrůzné snyL'ultima emozioneKvětiny v podkrovíIl mostro di FirenzeZítraSejmi ho a běžNevěrně tváPříkaz k smrtiRita Hayworth: The Love GoddessBostonský vrahA Time for MiraclesSwan SongHumanoidDokonalý zločinLa malavita attacca... La polizia risponde!MogliamanteNapoli spara!Passi di morte perduti nel buioAmore targato Forlì, UnHanno ucciso un altro banditoPolizia interviene: ordine di uccidere, LaSgarbo, LoAmore amaroIl corpoMacròPrimo tango a Roma - Storia d'amore e d'alchimiaThe Marshal of Windy HollowEl Cristo del OcéanoTřikrát amen pro SatanaCiakmull - L'uomo della vendettaGenerace oné dobyIl pistolero dell'Ave MariaDeodato HolocaustEurocrime! The Italian Cop and Gangster Films That Ruled the '70s


Aktualizace osobnostního profilu Leonard Mann: 22.2. 2024 21:12