Amanda Abbington 50 let


Amanda Abbington (jejíž rodné jméno je Amanda Jane Smith) se narodila 28. února 1974 v Severním Londýně, jako jediné dítě Patsy a Johna Smithe. Od útlého dětství se věnovala tanci a nebýt zranění třísel, které ji potkalo při jednom závodě, nejspíše bychom mohli ve spojení s jejím jménem slyšet ve světě tance mnohé chvály. Bohužel, zranění bylo natolik vážné, že kariéra tanečnice se jí během jediné sekundy rozplynula. Jak v jednom rozhovoru uvedla, tanec je součástí jejího života a rozhodně se ho zcela nevzdala. Důkazem je i to, že v roce 2012 si pár krůčků zkusila v klipu „The Exit Song" od skupiny Hatful of Rain. A rozhodně to nevypadalo špatně. Ba naopak - její ladné kroky potěší každé oko a nejednomu člověku vykouzlí úsměv na tváři.

První role, ve které si ji mohli diváci všimnout, byla Maude v televizní minisérii Plotlands. Minisérie byla přijata nadmíru dobře a tak měla Amanda pootevřenou bránu do světa filmu. Přesto, tato dáma zůstávala u televizní tvorby. Po jejím debutu následovaly seriály jako Men Only, Always and Everyone, After You´ve Gone či Men Stroke Women.

Její první filmová role přišla až v roce 2007, kdy si zahrála malou roli ve filmu The Good Night. Amandin herecký talent je opravdu velký. Dokáže se naučit mnoho akcentů, ztvární nejrůznější postavy a má v sobě sílu, díky které přitahuje divákovu pozornost. Proto je opravdu škoda, že ve světě filmu o ní není zas tak často slyšet.

Rok 2013 byl pro Amandu víc než úspěšný. Zahrála si hlavní ženskou roli v již druhé sérii seriálu Case Histories, kde po boku Jasona Isaacsa doslova zářila a to i přesto, že se tentokrát dočal seriál jen tří dílů. Dále také dostala příležitost zopakovat si svou postavu, Miss Mardle, v seriálu Mr. Selfridge, který pokračuje třetí řadou a příštím rokem se dočká závěrečné série. Amandina role byla mnoha kritiky ohodnocena jako jedna z nejlepších v seriálu.


28.2.1974
Londýn, England, Velká Británie
Amanda Abbington csfd

We Are Not AloneDecryptedThree Pints and a RabbiMake Me FamousSix Days of SistineThe Queen and IWe the KingsAnother Mother's SonHadí doupěSherlock: Přízračná nevěstaJoe MistryTajemnýSwinging with the FinkelsHezké snyJedno s druhýmBooze Cruise III, TheDerailedThe Booze Cruise II: The Treasure HuntDluhDoktor MartinMen OnlyThe Bill: TargetLockwood a spol.The Family PileDas NetzDesperate MeasuresWolfeUnsaid StoriesFlackV bezpečíSherlockPan SelfridgeStagCuffsDinosauří kamarádi


Aktualizace osobnostního profilu Amanda Abbington: 7.11. 2023 09:51