Maud Adams 79 let


Narodila se jako Maud Solveig Christina Wikström ve švédském městě Luleå vládní daňové úřednici Thyře a finančnímu kontrolorovi Gustavu Wikströmovým. Protože plynně hovoří pěti jazyky, uvažovala o kariéře tlumočnice. Objevena pro modeling byla v roce 1963, když jí v obchodě oslovil profesionální fotograf s žádostí na sérii snímků. Ty poté zaslal do soutěže Miss Švédsko pořádané norským časopisem Allers, ve které zvítězila. Tím byla odstartována její dráha modelky.

Známou se stala díky roli ničemné milenky Andrey Andersové v bondovce MUŽ SE ZLATOU ZBRANÍ z roku 1974, kde se objevila vedle Rogera Moorea a Christophera Lee. Rok poté si zahrála ve futuristické sci-fi režiséra Normana Jewisona ROLLERBALL (1975), několika evropských snímcích (např. dramatu LAURA, LES OMBRES DE FÉTÉ, 1979) a spolu s Brucem Dernem v americkém thrilleru TATTOO z roku 1981. Do série bondovek se vrátila v roce 1983, když ztvárnila po boku Jamese Bonda představovaného opět Rogerem Moorem, hlavní postavu Octopussy v bondovce CHOBOTNIČKA. V obou filmech, ve kterých se objevila, hrály další Bond girl Švédky. V prvním roli Mary Goodnightové Britt Ekland a ve druhém postavu Magdy Kristina Wayborn.

V roce 1984 si zahrála ve filmovém dramatu NMROD VÝCHODNÍ AFRIKY a další rok se objevila v malé roli poslední bondovky s Rogerem Moorem VYHLÍDKA NA VRAŽDU (1985). V letech 1983-1984 byla obsazena do amerického seriálu EMERALD POINT N.A.S., také si ovšem zahrála v kvalitativně horších filmech jako byla například akční komedie JANA A ZAPOMENUTÉ MĚSTO (1987). Roku 1993 ztvárnila roli v PŘÍPADU OHROŽENÝCH MANŽELEK, jednom z řady filmů s Perry Masonem. Další rok byla hostem ve švédském televizním seriálu KAFÉ LULEA (1993) a také hrála v soap opeře VITA LÖGNER z roku 1998. V roce 2000 se objevila jako host v americkém sitcomu THAT '70s SHOW, kde hrála roli jedné z družiček Tanyi Robertsové, spolu s dalšími Kristinou Waybornovou a Barbarou Carrerovou. Všechny čtyři herečky jsou bývalými Bond girl.

Poprvé byla provdaná v letech 1966-1975 za fotografa Roye Adamse. Poté byli jejími partnery herec Reid Smith a plastický chirurg Steven Zax. Podruhé se vdala v roce 1999 za současného manžela, soudce ve výslužbě a privátního mediátora Charlese Rubina. Nemá žádné děti. Působila také v pozici prezidentky kosmetické firmy Scandinavian Biocosmetics.


12.2.1945
Luleå, Norrbottens län, Švédsko
Maud Adams csfd

The SeekersRingerPerry Mason: Případ odložených manželekĎábelský kruhFavoritkaSoda CrackerVášeň mužeAnděl pátráSmrtící diamantZáhadná smrt Niny ChereauovéJana a zapomenuté městoThe Women's ClubBlacke's MagicHell HuntersVyhlídka na vražduNimrod východní AfrikyChobotničkaCíl: Násilí proti násilíTattooHraní o časVěž rukojmíLaura, les ombres de l'étéBig Bob Johnson and His Fantastic Speed CircusGenova a mano armataDiamantoví žoldnéřiRollerballMuž se zlatou zbraníU-TurnMahoney's EstateThe Christian Licorice StoreKluci z partyZlatá sedmdesátáRadioskuggaNulová šanceEmerald Point N.A.S.Chicago StoryKojakThe Sound of 007: Live from the Royal Albert HallFrom Rollerball to RomeFor Our Eyes Only: John GlenAnd the Winner Isn'tJames Bond's 'Spectre' with Jonathan RossBond's Greatest MomentsTrue BondThe Exotic Locations of 'Diamonds Are Forever'Bondovy dívky jsou věčnéJames Bond StarsPremiere Bond: Die Another DayInside 'A View to a Kill'Inside 'Octopussy'Inside 'The Man with the Golden Gun'Příběh Jamese BondaBonds Are ForeverJames Bond in IndiaJames Bond: A BAFTA TributeGomorronBingoLotto


Aktualizace osobnostního profilu Maud Adams: 2.11. 2023 07:26