Rachel Brosnahan 33 let


Rachel Brosnahan je americká herečka. Nejvíce se proslavila hlavní rolí v seriálu The Marvelous Mrs. Maisel. Rachel se narodila do rodiny Carol a Earla Brosnahan, kteří pracovali v dětském nakladatelství. Její matka je Britka a otec je Američan s irskými kořeny. Od čtyř let byla Rachel vychována v Highland Park v Illinois. Má mladší sestru, bratra a je neteří módní návrhářky Kevin Spade.

Brosnahan byla obsazena do své první filmové role jako Lisa v hororovém filmu Michael Baye The Unborn (2009), když byla ještě na střední škole. Během vysoké školy vystupovala v samostatných epizodách televizních seriálů jako Gossip Girl, The Good Wife, Grey's Anatomy a In Treatment. Po ukončení vysoké školy se začala objevovat ve větších rolích v seriálech, jako je kriminální thriller The Blacklist (2014) a lékařském dramatu Black Box (2014).

Na jevištích se poprvé objevila v roce 2009 ve hře „Up“ od divadelní společnosti Steppenwolf. Na Broadwayi debutovala v roce 2013 ve hře „The Big Knife“, dále se objevila spolu s Danielem Craigem v Shakespearovské hře „Othello“.

V roce 2013 si zahrála v kriticky uznávaném politickém seriálu House of Cards spolu s Kevinem Spaceym a Robin Wright. Přestože byla zpočátku její role pouze na dvě epizody, upoutala pozornost showrunnera Beau Willimona a její postava byla výrazně rozšířena. Její role jí přinesla kariérní vzestup a získala nominaci na cenu Primetime Emmy za nejlepší hostující herečku v dramatickém seriálu.


12.7.1990
Milwaukee, Wisconsin, USA
Rachel Brosnahan csfd

Superman: LegacyThe AmateurLovec hlavHra špionůJsem tvá ženaA Book of Common PrayerŠpióni v převlekuChange in the AirBoomtownBurn CountryDen patriotůDo posledního dechuHlasitější než bombyI'm Obsessed with You: But You've Got to Leave Me AloneNew York Heartbeat, ANádherné bytostiNor'easterComing Up RosesNenarozeníThe Truth About Average GuysÚžasná paní MaiselováZiwe50 States of FrightCrisis in Six ScenesDomek z karetManhattanThe Dovekeepers


Aktualizace osobnostního profilu Rachel Brosnahan: 30.10. 2023 22:43