Tim Key 47 let


Tak trochu herec, tak trochu komediant a tak trochu (publikovaný) básník. To je tak trochu Tim Key. To poslední tak trochu asi můžeme vyškrtnout. Ale kdo ví? Tim Key. Nezní vám to jako pseudonym?

Narodil se Billovi a Carol v Cambridgeshire roku 1976. Během svého "studijního volna" (gap year - typická to záležitost v UK a USA, dříve běžná i v Zemích Koruny české) učil angličtinu v ukrajinském Kyjevě. Zde se zamiloval do jedné slečny a na její počest si po návratu do UK změnil svůj studijní obor na ruštinu. Tu absolvoval na Sheffieldské univerzitě s vyznamenáním (1st class). Po návratu do Cambridgeshiru zvažoval své pracovní nasazení do oblasti školství. Při pročítání studentských novin z místní univerzity narazil na inzerát zvoucí na konkurs do jedné z her místního spolku Footlights.

Amatérské herectví ho vždy lákalo, tak to zkusil. A uspěl. Členy spolku však mohou být pouze studenti Univerzity v Cambridgi. A tak Tim dočasně předstíral doktorské studium se specializací na Gogolovo dílo. V době kdy se vše provalilo, byl už nezvratně obsazen. První hrou byla Far too Happy (2001), kde si zahrál po boku Marka Watsona a Lady Sophie Winkleman. Následné pokusy o sólové komediální výstupy nedopadly zrovna nejlépe. Větší úspěchy slavil při kolaboracích. Jmenovitě v roce 2003 s Alexem Hornem, se kterým příležitostně spolupracuje dodnes. V roce 2005 založil spolu s trojicí kolegů (Basden, Golaszewski, Woolf) skupinu Cowards. Od roku 2003 vystupuje pravidelně na Fringe festivalu v Edinburghu. Největší pozornosti se těšila jeho "Slutty triology", za jejíž 2. díl obdržel v roce 2009 hlavní cenu. Tim Key je i pravidleným dopisovatelem pro britský deník The Independent.

#925/LáskaJoe polechtal svou ženu.Ta neměla náladu.Tak Joe polechtal psa.A pes zavyl.


2.9.1976
Cambridgeshire, England, Velká Británie
Tim Key csfd

Vražda v LondýněLáska, svatba, zas a znovaAlan Partridge: Alpha PapaDvojníkDávám tomu rokJeden denVánoce v hotelu RivieraHere We GoThe TrainThe WitchfinderPlease HelpBrassicThe End of the F***ing WorldThis Time with Alan PartridgeTrustDetectoristsGap YearPls likeStagYear FriendsDrunk HistoryPeep ShowDog Thrower, ThePlayhouse uvádíV čísle 9Games OnSkinsZápisky mladého doktoraLife's Too ShortMid Morning Matters with Alan PartridgeThe BubbleCowardsAngelo'sAnnually RetentiveSaxondaleAlan Partridge: Why, When, Where, How and Whom?NewswipeTalk RadioAnthonyI Decided to LeaveVery Few FishOne and Only Herb McGwyer Plays Wallis Island, TheThe Horne Section TV Show


Aktualizace osobnostního profilu Tim Key: 2.11. 2023 15:43