Miss Ming 33 let


Miss Ming je originální dívka, která o sobě říká, že „má spoustu nápadů v hlavě", ale „ne vždy ve správném pořadí". Dívka s mnoha přívlastky: filmová herečka, diagnostikovaná autistka, studující animátorka, básnířka, hudebnice, performerka, polyglotka (píše a mluví mandarínsky, latinsky, pikardsky, normandsky), zastánkyně handicapovaných umělců, která neváhá honoráře za své role věnovat potřebným, fanynka manga komiksu Sailor Moon atd. atd.

Od mládí prý snila o tom žít jako Peter Pan ve fantaskním světě a vyrůstat ve vlastním vymyšleném vesmíru. To si teď dopřává hned na několika frontách – jako fanynka manga komiksů si svoje vlastní světy vytváří i v rámci svého vysokoškolského studia animace. Díky režisérské dvojici Benoît Delepine a Gustave de Kerverne se také stala aktérkou televizního seriálu o fiktivní zemi jménem Groland (vysílaného na francouzském kanálu Canal+). V tomto kultovním „cimrmanovském" projektu vystupuje od roku 2012 coby velvyslankyně této země.

Její herectví samozřejmě staví na její výjimečnosti (ostatně, kolik autistů se stane filmovými herci). Benoit Delepîne vzal Ming pod svá ochranná křídla a zatím hrála ve třech jeho posledních filmech. V komedii LOUISE-MICHEL (2008) na sebe výrazně upozornila ve vedlejší roli na smrt nemocné holohlavé vražedkyně šéfa jedné místní firmy. S Gérardem Depardieu se poté spřátelila během natáčení filmu NA MAMUTA! (2010), kde si zahrála tak trochu samu sebe – výstřední umělkyni a zároveň neteř hlavního hrdiny, který se kvůli důchodu vydal na pouť za pracovními výkazy. V zatím poslední Delepînovi komedii VELKÝ VEČER (2012) se mihla v drobné roli dívky se smetákem, která hlavnímu hrdinovi věnuje celou krabičku cigaret.

Yolande Moreau, se kterou se znala už z filmu Na mamuta!, jí obsadila do hlavní role ve své hořké komedii HENRI (2013), v němž se boří tenká hranice mezi „normálním" a „nenormálním" - lehce duševně zpomalená dívka se zde sblíží s ovdovělým barmanem, což společnost kvůli předsudkům nesprávně pochopí a oba proto prchají na cestu, která (možná) změní jejich život.


3.11.1990
Dieppe, Francie
Miss Ming csfd

CaptivesCowboy CamembertFaut savoir se contenter de beaucoupTalárHenriVelký večerNa mamuta!Louise-MichelMaking Fuck OffMon amoureux


Aktualizace osobnostního profilu Miss Ming: 26.4. 2024 17:08