Soledad Miranda (1943 - 1970)


Soledad Miranda, kráska narozená ve Španělsku v Seville 9. července 1943, byla jednou z ikon nejen španělské filmové produkce. Narodila se pro zajímavost ve stejný den, jako se v Praze narodil František „Ringo“ Čech.

Soledad ( jejíž jméno se volně dá přeložit jako samota či osamělost ) byla první dítě portugalských rodičů. Otec Juan Antón pracoval v rybím skladu a matka Mercedes se starala o děti. Soledad měla ještě pět mladších sourozenců - Ana, Armando, Carmen, Mercedes a María Elena. Rodiče neměli moc peněz a tak do rodinného rozpočtu musela začít již brzy přispívat i Soledad. Začínala jako tanečnice a zpěvačka flamenga. Jejím snem ale bylo stát se herečkou, a tak v šestnácti letech odešla do Madridu.

Počátky neměla jednoduché už jen tím, že musela „odbourat“ svůj andaluský přízvuk. Ve filmu debutovala jako tanečnice v muzikálu LA BELLA MIMI (1960). Poté dlouho nepřicházela žádná práce a Soledad téměř rezignovala na svou kariéru. Nakonec našla pravidelnou práci a byla schopná posílat rodičům peníze. V tomto období byla často v bulváru uváděna jako přítelkyně nejznámějšího toreadora té doby, Manuela Beníteze "El Cordobés".

Soledad se stala populární ve španělském ale i zahraničním filmu. Tato kráska pracovala pilně a mezi roky 1960 a 1970 hrála ve více než třiceti filmech. Hrála v dramatech (BOCHORNO – 1963), komediích (LA FAMILIA Y UNO MÁS – 1965), hororech (CURRITO DE LA CRUZ – 1965), ale třeba také ve spaghetti westernech (SUGAR COLT – 1966). V roce 1967 se podílela jako Nessa na mezinárodním snímku Vincenta Shermana CERVANTES, kde hráli například Horst Buchholz či Gina Lollobrigida.


9.7.1943
Sevilla, Andalucía, Španělsko
18.8.1970
poblíž Lisabonu, Portugalsko
Soledad Miranda csfd

Eugenie de SadeDer Teufel kam aus AkasavaSie tötete in EkstaseVampiros lesbosHrabě DraculaLes cauchemars naissent la nuit100 pušekEstudio amueblado 2.P.Lola la piconeraSex CharadeSoltera y madre en la vidaComanche blancoCervantesEl sonido de la muerteSugar Colt¡Es mi hombre!Currito de la CruzLa familia y... uno másVida de Cole Porter, LaCanção da Saudade, AFin de semanaFuegoGatos negros, LosPlaya de FormentorBella Mimí, LaBochornoCuatro bodas y picoEl valle de las espadasEva 63Las hijas de HelenaCanción de cunaUrsusLa reina del TabarínÚltima moda, LaEstudio 1Soledad Miranda, una flor en el desiertoDracula vs. VampirLlámale JessCuadecuc, vampirDía en Lisboa, UnStake Holders: An Appreciation of Jess Franco's 'Count Dracula'Juliette


Aktualizace osobnostního profilu Soledad Miranda: 26.2. 2024 05:21