Barbara Rush 97 let


„Mohu s jistotou říct, že každou filmovou roli, která mi kdy byla nabídnuta a která měla určitou kvalitu, dostal nakonec někdo jiný.“

Zazářila jako žena Jamese Masona v dramatu Silnější než život (1956), byla dívkou vojáka Deana Martina ve válečném snímku podle románu Irwina Shawa Mladí lvi (1958) a přítelkyní ambiciózního právníka Paula Newmana v dramatu Hoši z Filadelfie (1959). Objevila se po boku dalších hvězd té doby: Montgomery Clift, Marlon Brando, Richard Burton, Kirk Douglas. Opět to byly většinou křehké manželky nebo přítelkyně. S nástupem televize přišla vlna seriálů. V roli manželky policejního detektiva se představila ve dvoudílné epizodě seriálu Uprchlík (1963), pravidelné role měla v seriálech Peyton Place (1964) a v mýdlové opeře All My Children (1970).

Často představovala bohaté dámy, resp. ženy z vyšší společnosti, příležitostně byla na stříbrném plátně i součástí „temné strany“: jako Marian vedle tehdy populárních „Rat Pack“ (Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr.) v muzikálu z období prohibice Robin a 7 maskovaných (1964) nebo jako manželka zloděje ve westernovém dramatu Hombre (1967) s Paulem Newmanem. Jeviště zůstalo nadále součástí jejího profesního života. V roce 1970 získala Cenu Sarah Siddonové za hlavní roli v komedii „Forty Carats“, kterou předvedla v divadle v Chicagu; hra byla později zfilmovaná s Liv Ullmann a uvedená jako 40 Carats (1973).

Jako prohnaná Nora Clavicle hostovala v televizním seriálu Batman (1966), v akčním sci-fi seriálu The Bionic Woman (1976) zase představovala matku ženské hrdinky. V roce 1984 debutovala na Broadwayi, a sice v představení „A Woman of Independent Means“ a za svůj výkon obdržela cenu losangeleských divadelních kritiků; hra byla později zfilmována se Sally Field a uvedena jako TV minisérie Sama proti osudu (1995). Měla pravidelnou roli babičky Ruth Camden v seriálu Sedmé nebe (1996), objevila se v seriálu Krajní meze (1998) a byla jedinou herečkou, která si zahrála v tomto i v seriálu The Outer Limits (1964).


4.1.1927
Denver, Colorado, USA
Barbara Rush csfd

Polibek vdovyWeb of DeceitLetní milenciCan't Stop the MusicFlamingo RoadThe Night the Bridge Fell DownSmrtelné nehody na dálniciThe SeekersThe Last DayCrime ClubOf Men and WomenSuper tátaCutterEyes of Charles Sand, TheThe ManZnamení vlkaSuddenly SingleStrategy of TerrorHombreRobin a 7 maskovanýchThe UnknownPojď si zařáditStrangers When We MeetThe Bramble BushHoši z FiladelfieHarry Black and the TigerMladí lviNo Down PaymentOh, Men! Oh, Women!Flight to Hong KongSilnější než životWorld in My CornerCaptain LightfootKiss of FireNádherná posedlostTaza, Son of CochiseThe Black Shield of FalworthNávštěva z vesmíruPrince of PiratesFlaming FeatherQuebecThe First LegionWhen Worlds CollideGoldbergs, TheSedmé nebeKrajní meze


Aktualizace osobnostního profilu Barbara Rush: 24.2. 2024 17:57