Cherie Currie 64 let


Americká muzikantka, umělecká řezbářka a herečka Cherie Currie je známá jako zpěvačka rockové kapely Runaways.

Po třech albech s Runaways se Cherie vydala na sólovou dráhu. Podepsala smlouvu u společnosti Merkury a spojila síly se svou sestrou. Cherie a Marie vyrazily na turné po USA v roce 1977 a na japonské turné v roce 1978. V Japonsku sestry vystupovaly v mnoha televizních pořadech a v 80. letech i v USA. V roce 1991 provedly Cherie a Marie Currie na Coconut Teaser poctivý koncert Paule Pierce, člence The Pandoras. Cherie vystoupila na setkání Runaways v roce 1994, kde je podpořila i její sestra Marie.

Cherie si také zahrála ve filmu Foxes (1980) s Jodie Foster. Získala zde pozitivní recenze a díky tomu si zahrála v mnoha dalších filmech. V polovině 80. let však bojovala s drogovou závislostí a přišla tak o slibné filmové nabídky. V následujících letech spolupracovala např. s Glennem Danzigem či Suzi Quatro. V roce 2020 vydala zvukovou verzi svých pamětí „Neon Angel“. Tato audiokniha dosáhla čísla 1 na Amazonu Best Biographies of Punk Rock Musician.

Cherie je mimochodem uměleckou řezbářkou a k vytváření svých děl používá motorovou pilu. Umění řetězové pily se věnuje od roku 2002 a v roce 2005 si v Chatsworthu v Kalifornii otevřela vlastní galerii. Jako umělec motorové pily získala ocenění už na třech světových soutěžích Chainsaw Art.


30.11.1959
Los Angeles, California, USA
Cherie Currie csfd

The RunawaysGlory DaysJeníček a Mařenka: Soumrak čarodějnicBohatá dívkaThe Rosebud Beach HotelWavelengthZóna soumrakuParazitLiščataSkladiště 13MatlockTo je vražda, napsalaFanny: The Right to RockLook AwaySuzi QDavid Bowie & the Story of Ziggy StardustSunset StripEdgeplay: A Film About The RunawaysMayor of the Sunset StripRunaways Live in Japan, TheReal Wild Child: Joan Jett Music Video AnthologyStrašidelné příběhy celebritThat Metal Show


Aktualizace osobnostního profilu Cherie Currie: 31.10. 2023 01:06