Karla Chadimová 80 let


Karlu Chadimovou objevili filmaři jako třináctiletou, kdy si ji vybrali pro menší roli v komedii FLORENC 13,30 (1957). O něco později pak její fotografii na FAMU objevil kameraman Jan Čuřík a doporučil ji režiséru Zbyňku Brynychovi pro připravovaný film PĚT Z MILIÓNU (1959). V povídce Pavučina v tomto filmu ztvárnila šestnáctiletá Chadimová roli Kateřiny Peškové. Další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat a mladá nadějná herečka jen v letech 1959-1960 hrála v šesti filmech. Její doménou se staly půvabné moderní dívky, v letech 1961-1967 byla Karla Chadimová členkou hereckého souboru Filmového studia Barrandov. Psychologicky náročnější roli ztvárnila v dramatu MÍSTENKA BEZ NÁVRATU (1964) po boku Jiřiny Šejbalové.

V roce 1977 Karla Chadimová spolu s manželem Janem Třískou a dětmi opustila Československo a usadila se v USA. Zatímco Tříska se i v zahraničí prosadil jako herec, Chadimová na další hereckou kariéru rezignovala. Začala pracovat jako hosteska, postupem doby se ale vypracovala až na manažerku luxusního hotelu Bel Air v Hollywoodu. V 80. letech se sporadicky vracela před televizní kameru v několika amerických seriálech. U nás se pak uvedla již jen drobnou rolí poštovní úřednice ve filmu OBECNÁ ŠKOLA (1991).

Manželem Karly Chadimové je od roku 1968 herec Jan Tříska (*1936); mají spolu dcery Karlu a Janu.


13.6.1943
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Karla Chadimová csfd

Obecná školaDo posledného dychuNa samotě u lesaDas unsichtbare Visier - Ein merkwürdiger AnschlagKazimír VelikýPáni kluciOperácia RaketaPřípad mrtvého mužeWie füttert man einen Esel?PlameneZločin na Zlenicích hraděSázka na mrtvého žokejeBylo čtvrt a bude půlObjížďkaHra bez pravidelKinoautomat: Člověk a jeho důmMarketa LazarováLiselotte von der PfalzSiedmy kontinentSki FeverZnamení RakaDobrodružství Wernera HoltaZ Adamova deníkuZločin v dívčí školeKomedie s KlikouMístenka bez návratuStrakatí anděléMlčanie moraTři chlapi v chalupěZlaté kapradíZámek pro BarborkuKolik slov stačí lásce?Paní KalafováPieseň o sivom holuboviĎáblova pastLidé jako tyValčík pro miliónZlé pondělíProbuzeníPět z milionuRomeo, Julie a tmaStačí mlčetTaková láskaZatoulané děloFlorenc 13,30MacGyverAirwolfScarecrow and Mrs. KingEichholz und SöhneDer Knabe mit den 13 VäternSalto mortaleVědecké metody poručíka BorůvkyDas Mädchen aus dem Dschungel


Aktualizace osobnostního profilu Karla Chadimová: 1.11. 2023 04:13