Allison Tolman 42 let


Allison Cara Tolman je americká divadelní, televizní a filmová herečka, která se narodila v texaském městě Sugar Land, které se nachází poblíž texaského velkoměsta Houston. Když byla malá, tak se se svými dvěma staršími bratry a jednou mladší sestrou přestěhovala do Anglie, kde žila se svou matkou Valeriíí Clohecy Tolman a se svým otcem Davisem Nicholsem Tolmanem do jejich čtyř let. V následujících pěti letech se její rodina hodně stěhovala a malá Allison se postupně stěhovala do amerického státu Oklahoma, posléze se přestěhovala do západního Texasu, až se nakonec usadila ve svém rodném Sugar Landu, kde začala v deseti letech navštěvovat herecké kurzy ve Fort Bend Community Theatre.

V roce 2009 se přestěhovala do Chicaga ve státě Illinois, aby studovala herecké vystupování v The Second City Training Center a později pokračovala v psaní a provádění skečů a satiry s několika skupinami po celém Chicagu, zejména s měsíčním komediálním podcastem „The City Life Supplement“. Allison měla své první divadelní představení v roce 2004 ve hře nazvané „Anton in Show Business“.

Její televizní debut přišel v epizodě seriálu Útěk z vězení v roce 2006. Brzy poté se objevila v mnoha epizodách televizních seriálů, než nastal průlom a vyhrála konkurz na hlavní roli minnesotské policistky Molly Solverson v americkém seriálu Fargo. Než se dostavil tento úspěch, tak si střídavě přivydělávala na nájem tím, že pracovala jako recepční na veterinární klinice, venčitelka psů, osobní sekretářka, hlasová trenérka, telefonní operátorka a také jako učitelka dětí v chicagském divadle.

Allison měří 168 centimetrů a narodila se ve znamení Štíra. Od té doby, co se přestěhovala do Chicaga, žila ve svém bytě společně se svým přítelem Timem Mccleanem. Herečka finančně podporovala organizaci Harris County Domestic Violence Coordinated Community Response Team, která se snaží pomáhat obětem domácího a sexuálního násilí v jejím rodném kraji. Také spolupracovala s Texas Advocacy Project, neziskovou organizací, která poskytuje bezplatné právní služby Texasanům s nízkými příjmy, kteří jsou oběťmi domácího násilí.


18.11.1981
Houston, Texas, USA
Allison Tolman csfd

Live in Front of a Studio Audience: 'The Facts of Life' and 'Diff'rent Strokes'Poslední směnaSpeed of LifeHráčské doupěLa BarracudaZabít GuntheraDárekFresnoKrampus: Táhni k čertuGaslitProč ženy zabíjíEmergenceHodný holkyThe Twilight ZoneBrooklyn 99Castle RockJá, já a zase jáMozaikaDownward DogI'm SorryNičemové


Aktualizace osobnostního profilu Allison Tolman: 31.10. 2023 10:34