Ken Kercheval (1935 - 2019)


Ken Kercheval se narodil 15. června 1935 ve Wolcottville v  Indianě, ale své dětství prožil v Clintonu. Jeho otec Marine Kercheval byl místní lékař. Pracoval spolu s Kenovou matkou Christine Kercheval, která byla zdravotní sestrou.

Slávu mu přinesla až role Cliffa Barnese v úspěsném televizním seriálu Dallas. Zajímavostí je, že původně ho režisér chtěl obsadit do role Reye Krebse, nakonec mu ale nabídl jednu z hlavních postav.

V roce 2006 se opět vrátil ke svému původnímu oboru a několikrát vystoupil v muzikálu Bíle Vánoce. V roce 1993 bojoval s rakovinou. Lékaři mu museli odstranit značnou část plic, ale Kercheval se z onemocnění úspěšně zotavil. Dlouhá léta byl těžkým kuřákem. Kercheval má celkem 7 dětí ze čtyř manželství, která všechny skončila rozvodem.


15.7.1935
Wolcottville, Indiana, USA
21.4.2019
Clinton, Indiana, USA
Ken Kercheval csfd

Surviving in L.A.The PromiseThis Promise I MadeCorradoSlepá vášeňRustyDallas: J. R. se vracíBerettův ostrovPerry Mason: Případ mrtvého guvernéraŽena na římseDiagnóza vražda - Bez varováníCalifornia CasanovaI Still Dream of JeannieKeeping SecretsCorporate AffairsPerry Mason: Případ umíněné dceryCalamity JaneThe Demon Murder CasePříběh Patricie NealovéWalking Through the FireDevil Dog: The Hound of HellP.Ě.S.T.Too Far to GoThe Lincoln ConspiracyJudge Horton and the Scottsboro BoysTelevizní společnostDisappearance of Flight 412, TheSedm a vícThe Coming Asunder of Jimmy BrightCover Me BabeRabbit, RunJedDallasDrzá JordanPohotovostLovejoyThe Golden PalaceWalker, Texas RangerTo je vražda, napsalaCesta do nebeMatlock


Aktualizace osobnostního profilu Ken Kercheval: 11.10. 2023 07:00