Pedro Pascal 49 let


Pedro Pascal, celým jménem José Pedro Balmaceda Pascal, je chilsko-americký herec. Diváci ho můžou znát např. jako prince Oberyna Martella ze seriálu Hra o Trůny, agenta DEA Javiera Peñu ze seriálu Narcos nebo námezdního lovce Din Djarina v seriálu The Mandalorian.

Již jako malý chlapec se zajímal o divadlo, filmy a herectví, které také vystudoval. Je absolventem Orange County School of the Arts a New York University's Tisch School of Arts. Ačkoliv se již od ukončení studia objevoval na obrazovkách, jednalo se pouze o menší role, např. v seriálech Buffy, přemožitelka upírů, Dobrá manželka nebo Mentalista. K průlomu v jeho kariéře přispěla až role v seriálu Hra o trůny, jehož je sám Pascal velkým fanouškem. Kromě již zmíněných seriálových rolí si zahrál i v několika filmech, mezi něž patří Velká čínská zeď, Kingsman: Zlatý kruh, Prospektor, Trojí hranice, Wonder Woman 1984 nebo Můžeme být hrdinové.

I když jej známe především jako seriálového a filmového herce, má za sebou i dlouholeté zkušenosti s divadlem a režírováním. Zahrál si např. v newyorském divadle Off-Broadway nebo International City Theater v Kalifornii a v této oblasti obdržel i několik ocenění.

Předtím, než se mohl plně věnovat herectví, se živil jako číšník. V mládí se aktivně věnoval plavání. Je velkým fanouškem filmů a častým návštěvníkem kin. Baví jej především sci-fi. Rovněž je vášnivým čtenářem, a to převážně klasické literatury. Jeho nejoblíbenější knihou je Dostojevského „Zločin a trest“ nebo Marquezovo dílo „Sto roků samoty“. Má rád také zvířata, především psy a slony. Aktivně se zasazuje za práva menšin či LGBT komunity. Je svobodný a bezdětný, rád ale tráví čas se svou početnou rodinou. Jeho nejlepším přítelem je herec Oscar Isaac.


2.4.1975
Santiago, Chile
Pedro Pascal csfd

Gladiator 2WeaponsPanenky na útěkuNesnesitelná tíha obrovského talentuV bubliněMůžeme být hrdinovéWonder Woman 1984Trojí hraniceEqualizer 2Kdyby ulice Beale mohla mluvitProspektorKingsman: Zlatý kruhVelká čínská zeďBloodsucking BastardsSweetsBurn Notice: The Fall of Sam AxeSprávci osuduSweet Little LiesWonder WomanHermanasPavoučí nestvůraThe Last of UsThe MandalorianBoba Fett: Zákon podsvětíHovoryNarcosGraceland


Aktualizace osobnostního profilu Pedro Pascal: 31.10. 2023 16:59