Anthony Steel (1920 - 2001)


Jeden z nejpopulárnějších britských herců 50. let Anthony Steel, se narodil v Londýně jako syn armádního důstojníka. Vystudoval prestižní univerzitu v Cambridge a bojoval ve druhé světové válce. Po návratu domů se rozhodl stát filmovým hercem.

Nevyhýbaly se mu ani hlavní role a vrchol popularity dosáhl v roce 1955, když se oženil se švédskou sexbombou – herečkou Anitou Ekberg. Bohužel byla to právě Anita kdo jej přiměl k odchodu do amerického Hollywoodu, kde se Anthony vůbec neprosadil. Jeho kariéra zamrzla, měl problémy s alkoholem a bouřlivé manželství s Anitou se po čtyřech letech rozpadlo, za vydatné pozornosti bulvárního tisku.

V 60. letech se Steel vrátil do Evropy a s většími či menšími úspěchy se objevoval ve westernech a sandálových filmech, převážně z německé nebo italské produkce. Mihnul se třeba i v koprodukčním westernu s naší Olgou Schoberovou ZLATOKOPOVÉ Z ARKANSASU. Česko-slovenským divákům bude nejznámnější jeho záporná role petrolejového magnáta Buda Forrestera z mayovky VINNETOU – RUDÝ GENTLEMAN.

Později se uplatnil i v seriálech (např. ROBIN HOOD nebo PROFESIONÁLOVÉ). Od 80. let se mu už nabídek příliš nedostávalo. Naposledy se objevil v britské televizní sérii THE BROKER´S MAN z roku 1999. Zemřel chudý a zapomenutý v londýnském domově pro vysloužilé herce v roce 2001, na potíže se srdcem.


21.5.1920
Londýn, England, Velká Británie
21.3.2001
Londýn, England, Velká Británie
Anthony Steel csfd

Artemis 81Klub příšerRozbité zrcadloThe World Is Full of Married MenDokonalý zločinLet's Get LaidHardcoreLa notte dell'alta mareaPříhody dívky OSvědek na zabitíMasakr v ŘíměHotel RoyalHäschen in der GrubeVálka LeopardůAnzioDie Funkstreife GottesIch spreng' euch alle in die LuftHell Is EmptyKrálovnyZwei Girls vom roten SternVinnetou - Rudý gentlemanA Matter of ChoiceSwitch, TheLa tigre dei sette mariVacanze alla baia d'argentoLa vendetta dei barbariHoneymoonMed fara för livetA Question of AdulteryHarry Black and the TigerValerieCheckpointThe Black TentOut of the CloudsPassage HomeStorm over the NileThe Sea Shall Not Have ThemWest of ZanzibarAlbert R.N.Malta StoryThe Master of BallantraeEmergency CallSomething Money Can't BuyThe Planter's WifeAnother Man's PoisonKam nelétají supiSmích z rájeModrá lampaThe MudlarkThe Wooden HorseDon't Ever Leave MeHelter SkelterMarry MePoet's PubPortrait from LifeThe Chiltern HundredsTrottie TrueSarabanda smrtiRobin Hood


Aktualizace osobnostního profilu Anthony Steel: 12.2. 2024 23:21