Phillip Terry (1909 - 1993)


Phillip Terry původním jménem Frederick Henry Kormann byl americký herec narozený v San Franciscu v Kalifornii. Byl jediným dítětem německo-amerických rodičů, Fredericka Andrew Kormanna a Idy Ruth Voll.

Během prázdnin se k rodičům zase vracíval, a to tam, kde zrovna pobývali – Oklahoma City, Burburnett v Texasu apod. Po absolvování střední školy se definitivně vrátil k rodičům aby si mohl sám vydělávat. Pracoval na ropných polích jako dělník u vrtných mašin a zastával i jiné profese. V sedmnácti se všichni stěhují zpět do San Francisca.

Začne navštěvovat Stanford University a hrát americký fotbal za mistní univerzitní tým. Poté se začal zajímat o divadlo. Po krátkém působení v New Yorku odjíždí do Londýna, kde se zapisuje na studium na Royal Academy of Dramatic Art.

Po studiu odjíždí do Hollywoodu a pracuje pro rádio CBS, kde hrál v množství rozhlasových her.V roce 1937 jej slyšel vyhledávač talentů pro Metro-Goldwyn-Mayer studio a domluvil si s ním pohovor. Terry prošel screen testem a následně dostal k podepsání smlouvu. Malou roli získal ve filmu MANNEQUIN /1937/, kde hrál s Joan Crawford a hlavní roli získal do mystery thrilleru SEVEN KEYS TO BALDPATE /1947/.


7.3.1909
San Francisco, California, USA
23.2.1993
Santa Barbara, California, USA
Phillip Terry csfd

Class of '74The Navy vs. the Night MonstersThe Explosive GenerationThe Leech WomanMan from God's CountryMoney, Women and GunsNovinářský příběhBeat the BandSeven Keys to BaldpateZrozen k zabíjeníKaždému dle zásluhThe Dark HorseGeorge White's ScandalsPan-AmericanaZtracený víkendDouble ExposureLadies CourageousMusic in ManhattanBataanAre Husbands Necessary?Sweater GirlTorpedo BoatWake IslandI Wanted WingsParson of Panamint, ThePublic EnemiesThe Monster and the GirlDancing on a DimeFugitive From a Prison CampJunior G-MenNorth West Mounted PoliceThose Were the Days!BalalaikaFast and FuriousFour Girls in WhiteHonoluluIt's a Wonderful WorldMiracles for SaleOn Borrowed TimeTajemný případ dr. KildareaThunder AfloatBoys TownHold That KissLove Is a HeadacheMarie AntoinettaOf Human HeartsPilot č. 7Spring MadnessTajemství ordinaceThe Great WaltzThree ComradesVacation from LoveYellow JackManekýnkaNámořní kadetiRosalieThe Last GangsterYou're Only Young OncePolice Woman


Aktualizace osobnostního profilu Phillip Terry: 25.2. 2024 15:46