Anita Louise (1915 - 1970)


Americká herečka Anita Louise Fremault se narodila 9. ledna 1915 v New Yorku. Svůj debut uskutečnila na Broadwayi v šesti letech a v rozmezí jednoho roku se pravidelně objevovala v hollywoodských filmech v drobných rolích. Když jí bylo devět let, dostala více prostoru ve filmu THE SIXTH COMMANDMENT. A než plně dospěla, již hrála hlavní i vedlejší role, které patřily do hlavních produkcí. Pozornost na sebe upoutala díky svým jemným rysům a blond vlasům. Postupem času se snažila získat větší publicitu např. tím, že patřila k uskupení WAMPAS Baby Stars (americká kampaň podporující začínající a možné budoucí hvězdy stříbrného plátna), často ji popisovali jako jednu z nejstylovějších a nejmodernějších žen ve filmu. Anita si také pozvedla zájem o svou osobu rolemi hollywoodské společnice, účastnila se večírků s elitou Hollywoodu a pravidelně se v hojné míře objevovala v médiích.

40. léta a vůbec do příchodu revolučního televizního rozkvětu hrála velmi zřídka, spíše zanedbatelné role. V padesátých letech dostala šanci lepšího uplatnění, ve středním věku si tak zahrála jednu ze svých nejznámějších rolí Nell McLaughlin, mírumilovnou matku v seriálu MY FRIEND FLICKA, kde od roku 1956 až 1957 zazářila společně s Johnnym Washbrookem, Gene Evansem a Frankem Fergusonem. Po tomto seriálu filmařské prostředí opustila, což rovněž zapříčinilo úmrtí jejího manžela, filmového producenta, Buddyho Adlera, s nímž byla dvacet let do roku 1960. O dva roky později se ještě jednou provdala. Anita Louise zemřela v 55 letech na mrtvici. Za její přínos filmovému světu, jí byla udělena hvězda na filmovém chodníku slávy v Hollywoodu.


9.1.1915
New York City, New York, USA
25.4.1970
West Los Angeles, California, USA
Anita Louise csfd

Retreat, Hell!Blondie's Big MomentBulldog Drummond at BayPersonality KidShadowedThe Bandit of Sherwood ForestThe Devil's MaskThe Fighting GuardsmanMilostné dopisyCasanova BrownNine GirlsDangerous BlondesHarmon of MichiganTwo in a TaxiGlamour for SaleThe Phantom SubmarineThe Villain Still Pursued HerWagons WestwardHero for a DayMain Street LawyerMalá princeznaRenoThe GorillaThese Glamour GirlsGoing PlacesMarie AntoinettaMy BillThe SistersCall It a DayFirst LadyGreen LightPrávě ta ženaThe Go-GetterTovarichAnthony AdverseBrides Are Like ThatJeden z nesmrtelnýchStage StruckA Midsummer Night's DreamHere's to RomanceLady TubbsPersonal Maid's SecretAre We Civilized?Bachelor of ArtsCross StreetsI Give My LoveJudge PriestMadame DuBarryMost Precious Thing in LifeThe FirebirdOur BettersThe Phantom of CrestwoodEverything's RosieHeaven on EarthMillieThe Great MeadowThe Woman BetweenJust Like HeavenThe Florodora GirlThe Third Alarm


Aktualizace osobnostního profilu Anita Louise: 19.11. 2023 21:41