Hermione Norris 57 let


Hermione se narodila v Londýně v únoru 1967 jako druhorozená ze čtyř dětí. Její rodiče Michael a Helen Norrisovi se v jejích čtyřech rozvedli. Otec pracoval jako obchodník, matka jako sociální pracovnice ve zdravotnictví. Hermione se po rozvodu s matkou a sestrami přestěhovala do Derbyshire ke své babičce, ale o pár let později se vrátily zpět do Londýna.

Když práce nepřicházela po čtyři měsíce, přemýšlela, že s herectvím skončí a začala studovat práva. Naštěstí získala roli v seriálu COLD FEET. Jako Karen Marsdenová se objevila ve všech epizodách a byla nominována na nejlepší komediální herečku roku 2001. Během šesti let, kdy zářila v Šesti v tom, získala hlavní roli v dramatu BERKLEY SQUARE a v televizním filmu FALLING APART. V letech 2002 -2005 se na obrazovkách objevovala coby detektiv Carol Jordanová v seriálu WIRE IN THE BLOOD.

Filmové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Zahrála si v adaptaci humoristického románu Kingsleyho Amise LUCKY JIM a komedii BORN ROMANTIC. Za roli Ros Myersové v serialovém dramatu SPOOKS ("MI5) vyhrála cenu za nejlepší herečku v krimi seriálu a příští rok byla znovu nominována. Další seriálovou roli zastávala po tři roky - v seriálu KINGDOM, coby nevlastní sestra hlavního hrdiny. Tuto roli přivítala jako vybočení ze stereotypu ledových královen, které často představovala. V roce 2010 začala filmovat roli Stelly Isen, ředitelky ochrany a bezpečnosti na kolonizované planetě ve sci-fi dramatu OUTCASTS.

Je provdána za Simona Wheelera, který zastává funkci ředitele divize rozvoje v produkční společnosti Coastal. Mají spolu dvě děti. Syn Wilf se narodil v červnu 2004, dcera Hero, která byla pojmenována podle postavy v Shakespearově Mnoho povyku pro nic, se narodila v září 2007.


12.2.1967
Paddington, Londýn, England, Velká Británie
Hermione Norris csfd

Love of My LifeThe Kindness of StrangersParalelní lžiLucky JimTekoucí písekFalling ApartVášnivá salsaŠílené krávyVraždy prokletýchCount of Solar, TheBlood RightsDoktor MartinRichesBetween Two WorldsŠest v tomLutherNevinnýIn the ClubPán časuThe Crimson FieldVraždy podle Agathy


Aktualizace osobnostního profilu Hermione Norris: 1.11. 2023 03:19