Maria Frau 93 let


Italská herečka Maria Frau je dnes již dávno zapomenutá, patří do zástupu krásek, které jen dočasně obohatily poválečnou italskou kinematografii. Její sláva trvala necelých deset let, během nichž natočila osmnáct filmů. Jako její rodiště se uvádí město Sassari na ostrově Sardinie, ve skutečnosti ale pochází z nedalekého městečka Nulvi, kde na ni místní obyvatelé dodnes vzpomínají jako na nejslavnější rodačku.

Nabídky k natáčení přišly i z Francie a v komedii MÝCH SEDM HŘÍCHŮ (J'avais sept filles, 1954) s dalšími italskými a francouzskými kráskami sekundovala slavnému zpěvákovi Maurice Chevalierovi. O rok později byla partnerkou tehdy populárního Eddie Constantina v mimořádně úspěšné kriminálce VOUS PIGEZ? (1955). Naopak v Itálii navýšila její popularitu účast po boku slavného komika Totò ve filmu TOTÒ V PEKLE (Totò all'inferno, 1955), v němž ztvárnila královnu Kleopatru. Pro titulní roli ji do jednoho ze svých mezinárodních projektů angažoval také západoněmecký režisér Kurt Neumann (HVĚZDA Z RIA – Stern von Rio, 1955).

Její poslední výstupy před kamerou se odehrávaly již jen ve formátu epizodních rolí. Tak bleskově, jak její kariéra začala, tak i skončila. Všechny dostupné informační zdroje se omezují na sdělení, že koncem padesátých let se Maria Frau provdala za nejmenovaného italského aristokrata a od té doby žije v soukromí.


6.8.1930
Sassari, Itálie
Maria Frau csfd

Aphrodite, déesse de l'amourStroj na diamantyAgguato sul mareLa porta dei sogniLa sultana SafiyèStern von RioTotò v pekleBarriera della legge, LaJ'avais sept fillesQuesti fantasmiAnna perdonamiPrezzo dell'onore, IlSul ponte dei sospiriTormento d'animeViva il cinema!Il lupo della frontieraLuna rossaMargherita da Cortona


Aktualizace osobnostního profilu Maria Frau: 29.3. 2024 06:39