Yeardley Smith 59 let


Martha Maria Yeardley Smith se narodila ve francouzské metropoli Paříži, kde její otec Joseph Yeardley (J.Y.) pracoval jako novinářský dopisovatel. Její matka Martha pracovala v galerii. Když jí byly dva roky, přestěhovala se i s rodiči do Washingtonu, neboť její otec začal psát pro Washington Post. S divadlem začala už jako teenager, když se objevila v roli Tinkerbell v divadlení adaptaci pohádkového příběhu Peter Pan. Poté, co ukončila střední školu, působila nějakou dobu v Arena Stage, aby se poté přestěhovala do New Yorku za většími příležitostmi. Na Broadwayi poté po osm měsíců ztvárňovala roli Debbie ve hře Toma Stopparda The real thing.

Yeardley se však objevila i v dalších rolích. Z těch seriálových ztvárňovala po tři sezóny roli Louise Fitzerovou v seriálu HERMAN´S HEAD (1991 - 1994) a v letech 1997 – 2002 si zahrála také Marlene v sitcomu DHARMA A GREG (1997). Z filmových rolí jsme ji mohli vidět například v rodinné vánoční komedii ROLNIČKY, KAM SE PODÍVÁŠ (1996) po boku Arnolda Schwarzeneggera nebo jako Jackie Simpsonovou v romantické komedii LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE (1997).

V roce 1990 se provdala za Christophera Grovea, ale jejich manželství skončilo již po dvou letech rozvodem. V květnu roku 2002 se stal jejím druhým manželem Daniel Erickson, ale i toto manžeslství skončilo v září roku 2008 rozvodem. Ve volném čase se ráda věnuje psaní a kreslení. V roce 2009 vydala dokonce knihu pro děti s nízvem I, Lorelei.


3.7.1964
Paříž, Île de France, Francie
Yeardley Smith csfd

Who Are You PeopleGossamer FoldsOffer and CompromiseHra na férovkuMilesHigh SchoolSporkTugVirginiaMěj se dobřeWaiting for OpheliaSimpsonovi ve filmuBezzubíLepší už to nebudeProstě pišRolničky, kam se podívášJsme zpátky! Příběh dinosaurůHračkyDobrodruzi z velkoměstaGinger Ale AfternoonVelká výzvaZwei FrauenThree O'Clock HighVzpoura strojůLegenda o Billie JeanRecovery Room, TheSeminaristéMom's On StrikeSimpsonoviHuangovi v AmericeMáma


Aktualizace osobnostního profilu Yeardley Smith: 1.11. 2023 01:34