Richard Greene (1918 - 1985)


Britský filmový a divadelní herec, pohledný a sympatický  Richard Greene se narodil v Plymouthu, Devonu dne 25. 8. 1918. Jen málokterý herec by se mohl honosit tolika hereckými předky, jako právě Green. Richard vystudoval církevní školu v Kensigtonu - Cardinal Vaughn School a na prknech divadla stanul už jako malý kluk. Studoval na herecké škole Old Vic, a specializoval se především na Shakespeara a  Wildea. Debutoval v Juliu Ceasarovi v roce 1933. Do té doby se také živil, díky svému velmi pohlednému zevnějšku, jako model na košile a klobouky, prý velmi úspěšně.

S jeho tváří jsem se poprvé setkala v barevném filmu se Shirley Temple - The Little Princess, kde hrál sympatického mladého učitele, pocházejícího z bohaté šlechtické  rodiny, ale proto, že se vzepře dědečkovi, ten jej vyžene z domova a mladík se živí vlastní prací. Trénuje koně, a učí dívky z prominentního penzionu pro bohaté dívky slečny Minchinové jezdit na koni. Stal se  představitelem spol. Fox a objevil v několika  pozoruhodných rolích - Kentucky. 1938, Hound of the Baskervilles, 1939, Here I Am a Stranger, nebo v historickém dramatu v roli Roberta Fultona, vynálezce parníků - Little Old New York 1940.

Ve Foxu měl jediného soupeře a to oblíbeného Tyrona Powera. I když byl v roce 1940 na vrcholu své popularity, udělal to, co považoval za správné. Vrátit se do Británie, a bojovat za svou zemi. Toto však mělo bohužel  přes obdivuhodné osobní rozhodnutí naprosto negativní profesní důsledky. Narukoval do královských sborů a během II. světové války byl třikrát vyznamenán a povýšen. Z armády byl propuštěn na sklonku roku 1944, a  objevil se ve třech britských, propagandistických filmech podporujících  morálku bojujících.

V roce 1941 se Richard oženil s krásnou, mladou britskou herečkou Patricií Medinou. Objevil se  pak ve filmech: v roce 1944 v okouzlující komedii Four Men and a Prayer 1944, Don't Take It to Heart 1945  a  Gaiety George 1946. V tom samém roce doprovází svou Patricii do Hollywoodu. Byla jí nabídnuta smlouva u spol. Fox. Green tenkrát doufal, že se mu podaří navázat tam, kde před šesti lety přestal, ale velký „Comeback" se nekonal. Přijímá tedy vedlejší role a objevuje se v kostýmních dramatech a dobrodružných filmech, jako barevný film Forever Amber s Lindou Darnell v hlavní roli z roku 1947,  nebo se stal hrdinou v několikadílné sérii The Black Castle, rok 1952.


25.8.1918
Plymouth, Devon, England, Velká Británie
1.6.1985
Norfolk, England, Velká Británie
Richard Greene csfd

Il ritorno di Robin HoodRobin Hood: The MovieTales from the CryptDie Folterkammer des Dr. Fu Man ChuThe Blood of Fu ManchuOstrov ztracenýchBeyond the CurtainSword of Sherwood ForestContrabandoCaptain ScarlettRogue's MarchThe Bandits of CorsicaThe Black CastleLorna DooneMy Daughter JoyShadow of the EagleThe Desert HawkNow BarabbasThat Dangerous AgeThe FanThe Fighting O'FlynnVěčná AmbraGaiety GeorgeDon't Take It to HeartYellow CanaryFlying FortressUnpublished StoryI Was an AdventuressLittle Old New YorkHere I Am a StrangerMalá princeznaPes baskervillskýStanley and LivingstoneFour Men and a PrayerKentuckyMy Lucky StarPonorky hrozíSing As We Go!Scarf JackNeobvyklé příběhyProfesionálovéThe Adventures of Robin HoodStudio One


Aktualizace osobnostního profilu Richard Greene: 24.2. 2024 18:11