Virginie Ledoyen 47 let


Virginie Ledoyen se narodila 15. listopadu 1976 v Aubervilliers ve Francii do životaschopné, akční rodiny - její matka pracovala jako manažerka, otec je popisován jako businessman. Své neobvyklé oči však zdědila po svých španělských prarodičích. Po babičce převzala i své umělecké příjmení (její civilní zní Fernandez). Ve světle reflektorů se objevila v ranném věku – jako modelka dostala svojí první nabídku ve dvou letech a ve třech už měla několik zakázek zahrnujících značky jako Bledina, Buitoni nebo Air Inter.

Když jí bylo 15 let, uvědomila si, že hraní je to, čím by se chtěla v budoucnu živit. Zanedlouho si už vydělala tolik peněz, že si obstarala vlastní byt. Virginiin velký průlom ve filmovém průmyslu nastal v roce 1994, kdy si ve věku 17 let zahrála ve filmu COLD WATER (L EAU FROIDE) problematického teenagera. Za tento snímek byla nominována na svého prvního Césara (další na sebe nenechá dlouho čekat - „SINGLE GIRL“). To všechno vedlo ještě k větším úspěchům. V roce 1995 ztvárnila mladou těhotnou dívku pracující v hotelu v počinu režiséra Jacquota SINGLE GIRL (LA FILLE SEULE). I tento film zaznamenal velký úspěch (zejména v USA) a Virginii díky němu objevili režiséři Woody Allen a Abela Ferrari.

Po roli v SINGLE GIRL se začaly objevovat nabídky z Hollywoodu včetně nabídky od Allenova agenta. Virginie si zahrála ve vedlejší roli mimo jiné i pro Hong Kong a to v Mahjong, kde ztělesnila mladou hudebnici. Za roli mladé ženy, která si našla HIV pozitivního muže ve filmu JEANNE ET LE GARÇON FORMIDABLE, získala ocenění pro nejlepší herečku na pařížském filmovém festivalu. Novému publiku se představila ve snímku A SOLDIER'S DAUGHTER NEVER CRIES, kde měla malou, ale klíčovou roli.

Největší boom ovšem přišel v roce 2000, kdy se objevila v dobrodružném dramatu THE BEACH. V režii Dannyho Boylea ztvárnila Françoise, která s přáteli (Gillaume Canet, Leonardo DiCaprio) najde thajský ostrov s nihilistickou společností vedenou extremistkou (Tilda Swintonová) ochotnou udělat cokoli pro utajení tohoto pozemského ráje. I když tu šlo spíš o vizuální a hudební krásu, Virginie se v ní neztratila, čehož je důkazem minimálně scéna s noční lagunou. Hollywoodská adaptace kultovního britského románu Alexe Garlanda jí zajistila celosvětovou popularitu.


15.11.1976
Aubervilliers, Francie
Virginie Ledoyen csfd

L'Amour et les forêtsLe RetourNotre DamePolina a její magické dobrodružstvíBez domovaMILFDrôles d'oiseauxEnragésAblationsLe Monde de FredUne autre vieÀ votre bon coeur MesdamesSbohem, královnoAilleursZlatý holkyArmáda zločinuMí přátelé, mé láskyOsina v zadkuPolibek, prosímDablérHollyV temném leseSanatoriumAbsolutně ScaryProfession: actriceŠťastnou cestu8 ženJosyDe l'amourPlážDivokost v srdciFin août, début septembreJeanne a skvělý chlapíkVojákova dcera nepláčeMa 6-T va crack-erMariannePlaybackMa jiangSamotnáSensuels, LesSlavnostChladná vodaFolie douce, LaRègle de l'homme, LaSvištiMimaZloděj dětíLes exploits d'un jeune Don JuanUn gars, une fille (au pluriel)Diane de PoitiersL'Île aux trente cercueils


Aktualizace osobnostního profilu Virginie Ledoyen: 2.11. 2023 11:52